Competiţia Naţională de Descarcerare şi Acordare a Primului Ajutor Calificat, Tg. Mureş-2013, în lumina „Decadei Mondiale a Siguranţei Rutiere 2011 – 2020”

1

În perioada 26 – 29 august 2013 Automobil Clubul Român a participat, în calitate de partener, la organizarea şi desfăşurarea Competiţiei Naţionale de Descarcerare şi Acordare a Primului Ajutor Calificat, ediţia a II-a, Tg. Mureş 2013. Delegaţia de evaluări a fost din Marea Britanie.

Ediţia Tg. Mureş-2013, a întrunit un număr însemnat de echipaje din numeroase judeţe, conduse de Inspectorii Şefi ai Inspectoratelor Situaţiilor de Urgenţă judeţene, care şi-au disputat capacitatea de performanţă la 2 probe fundamentale: proba descarcerării vehiculelor avariate şi proba intervenţiilor paramedicale de ajutor calificat. Dificultatea sporită a probelor de concurs a constat în diversitatea foarte mare de mărci de autoturisme avariate puse la dispoziţie de către centrele de colectare.

Automobil Clubul Român a avut o participare de excepţie. La expoziţia organizată în zona centrală a oraşului, privind prezentarea tehnicilor de intervenţie, ACR a prezentat 2 autoplatforme ACR de transport autoturisme accidentate (de la filialele Sibiu şi Cluj), Laboratorul Mobil de Educaţie Rutieră „O secundă pentru viaţa ta” şi Microbuzul Renault Trafic. Logistica ACR a fost prezentă atât la expoziţia tehnicilor de intervenţie, din ziua inaugurală, cât şi în toate cele 3 zile de derulare ale Competiţiei.

Au fost difuzate materiale promoţionale ale ACR axate pe problematica Competiţiei: pliantul tipărit cu acest prilej „10 reguli de aur în conducerea automobilului”, „Gândiţi-vă înainte de a conduce!”, „Programul Minimal al Laboratorului Mobil de Educaţie Rutieră” şi un Chestionar pe tema cunoaşterii regulilor de circulaţie, personalizat pe tematica competiţiei. Toate aceste materiale promoţionale s-au bucurat de o largă audienţă din partea publicului vizitator.

De asemenea, Automobil Clubul Român a acordat, la festivitatea de premiere a câştigătorilor Competiţiei, trofee cu o simbolistică specială, exprimând culoarea şi emblematica pompierilor. S-au înmânat, de asemenea, medalii şi  diplome personalizate ACR.

A fost conferită DIPLOMA DE PARTICIPARE Preşedintelui ACR din partea Inspectoratului General pentru Situaţii de Urgenţă pentru contribuţia ACR la organizarea ediţiei a II-a 2013 a „Competiţiei Naţionale de Descarcerare şi Acordare a Primului Ajutor Calificat”.

Recomanda articolul pe:

Facebook Google+ Twitter