COMUNICAT DE PRESĂ

Pope and Jean Todt

Automobil Clubul Român, organizaţie membră a Federaţiei Internaţionale a Automobilului, aduce la cunoştinţa opiniei publice din ţara noastră o acţiune cu deosebit impact mondial: Primirea de către Papa Francisc a Preşedintelui FIA, dl. Jean Todt.

 În ziua de 14 ianuarie 2016, Preşedintele Federaţiei Internaţionale a Automobilului (FIA), dl. Jean Todt, a fost primit într-o audienţă privată de către Sanctitatea Sa Papa Francisc, în cadrul căreia a fost discutată problematica siguranţei rutiere a copiilor pe plan mondial. Cu acest prilej memorabil, Preşedintele FIA a prezentat Sanctităţii Sale faptul că, în fiecare an, 1,25 milioane de persoane mor în accidentele rutiere, acestea constituind principala cauză de deces în rândul tinerilor cu vârsta între 15 – 29 ani. Riscul imens al acestui flagel rutier este ca, în perspectivă, să devină şi principala cauză de deces a copiilor de 5 – 14 ani, mai ales din rândul pietonilor, bicicliştilor, scuteriştilor, din ţările cele mai sărace, cu venituri mici şi medii.

De asemenea, Preşedintele FIA l-a informat pe Papa Francisc despre derularea Campaniei Mondiale #SaveKidsLive şi i-a prezentat filmul acesteia, care conştientizează pe toţi conducătorii auto că, pe drumurile lumii mor zilnic, în medie, 500 de copii.

Sanctitatea Sa a arătat un mare interes în susţinerea Campaniei FIA şi a semnat „Declaraţia Copilului pentru Siguranţa Rutieră”, care va avea un impact deosebit, în întreaga lume, pentru răspândirea mesajului privind prevenirea şi reducerea tragediilor de pe şosea.

Preşedintele FIA, dl. Jean Todt, ca Reprezentant Special al Secretarului General al ONU pentru Siguranţa Rutieră,  a fost însoţit la această întâlnire de excepţie de Ambasadorul Global al ONU pentru Siguranţa Rutieră, de Secretarul Executiv al Comisiei Economice a ONU pentru Europa, precum şi de Preşedintele Automobil Clubului Italian.

Recomanda articolul pe:

Facebook Google+ Twitter