Comunicat de presa!

imagine_624

14 august 2006 – Automobil Clubul Roman, asociatia automobilistilor din Romania, in numele membrilor sai, isi exprima din nou indignarea in legatura cu politicile guvernamentale neclare si protesteaza vehement fata de hotararile care se iau in totala contradictie cu normele europene si chiar cu bunul simt!

Astfel, recent Ministerul Integrarii din Romania a analizat proiectul de Regulament propus de Comisia Europeana cu privire la introducerea sistemului de emisii Euro 5 pentru noile autovehicule. Se estimeaza ca Regulamentul ar putea fi adoptat pana la sfarsitul acestui an si va intra in vigoare la jumatatea anului 2009. Aceasta nu inseamna insa ca autovehiculele care circula deja cu un standard de emisii inferior trebuie modificate pentru a respecta noile norme sau ca circulatia acestora va fi restrictionata. S-a aratat ca, desi aceste norme presupun costuri suplimentare, producatorii romani vor face tot posibilul pentru a se conforma, astfel incat sa se reduca poluarea.

Potrivit Ministerului Integrarii Europene, unele state membre si-au anuntat deja intentia de a introduce unele norme superioare standardului Euro 4, aflat in vigoare de la 1 ianuarie 2005. Cu toate acestea, in Romania persista inca o contradictie flagranta fata de aceste normative ale Uniunii Europene: Camera Deputatilor, in ziua de 5 iulie a.c. a adoptat, cu superficialitate si multe controverse, Codul Fiscal pentru anul 2007, care intre timp a devenit lege. Pe baza acestei legi urmeaza ca, incepand cu anul 2007, automobilele care circula in Uniunea Europeana sa aiba conditii prohibitive la intrarea in Romania, in contradictie cu prevederile Capitolului 1 din negocierile de aderare, Libera circulatie a marfurilor”.

Se admite astfel intrarea in tara si inmatricularea definitiva a unor automobile cu nivele de poluare foarte mari

Recomanda articolul pe:

Facebook Google+ Twitter