COMUNICAT DE PRESĂ
Instituția Statului Român amendează, Comunitatea internațională premiază”

ACR-EMBLEMA-buna-mica

Automobil Clubul Român, asociația automobiliștilor din România, constituită la 5 aprilie 1904, are între preocupările sale securitatea rutieră, iar în anul 2007 a primit Premiul Comisiei Europene pentru activitățile desfășurate în domeniul respectiv.

În anul 2014, înscriindu-se în Campania mondială de reducere a evenimentelor rutiere, aprobată de ONU pentru deceniul 2011-2020, ACR a lansat un nou proiect intitulat “Hai să facem centura greu de ignorat”. Pagina de internet a proiectului respectiv a fost accesată în timp record de peste 200.000 de persoane, iar Federația Internațională a Automobilului, organizația mondială care și-a asumat un rol principal în desfășurarea acțiunilor din Deceniul mondial al siguranței rutiere 2011-2010, a premiat proiectul ACR, în luna mai 2015.

În cursul zilei de 3 iunie 2015 din inițiativa Consiliului Național pentru Combaterea Discriminării, organism de stat, mediile de informare scrisă și audiovizuală au primit știrea că acest organism a amendat ACR pentru proiectul respectiv, cu suma de 2.000 lei.

Motivația amendării este chiar penibilă și în completă disonanță cu aprecierea internațională, iar prin folosirea neadecvată a noțiunilor “misogin” și “pornografie” se insultă și Limba Română.

Automobil Clubul Român a considerat că respectiva penalizare nu poate umbri bucuria recunoașterii pe plan mondial a proiectului ACR și nici nu a luat atitudine publică față de acțiunea CNCD și a organizațiilor feministe, despre care nu a auzit nimeni și nici despre faptele acestora.

Dealtfel nici prin acest comunicat Automobil Clubul Român nu dorește să intre în conflict mediatic cu aceste instituții și organizații.

Automobil Clubul Român mulțumește celor peste 278.000 de cetățeni care au accesat clipul campaniei de conștientizare privind utilizarea centurii de siguranță, până în prezent, precum și doamnelor care au postat fotografiile cu centura de siguranță cuplată. Este mult mai importantă acțiunea de educație rutieră care contribuie la reducerea accidentelor rutiere, a efectelor acestora și la salvarea vieții!

Asociațiilor feministe le dorim succes în reducerea prostituției stradale, din preajma șoselelor și în special de pe Centura Bucureștiului!

Celor din Consiliul Național pentru Combaterea Discriminării le dorim succes și nu le imputăm faptul că “atâta știu – atâta fac”, penalizând o acțiune cu impact social.

Noi vom continua acțiunile de educație rutieră, prin mijloace specifice, pentru că astfel vom contribui la reducerea accidentelor rutiere, în care femeile sunt deseori angajate!

Biroul de presă al ACR

Recomanda articolul pe:

Facebook Google+ Twitter