COMUNICAT DE PRESA
Taxa auto si democratia

imagine_669

22 aprilie 2008 – In luna februarie 2008, Automobil Clubul Roman a participat la o ampla campanie de condamnare a taxei de prima inmatriculare (taxa auto) si s-a intocmit o Petitie semnata de aprox. 130.000 de cetateni romani.

Vis a vis de aceasta actiune facuta benevol de Automobil Clubul Roman pentru a veni in sprijinul automobilistilor, Guvernul Romaniei, pe bani publici, a angajat o minuscula firma pentru a realiza o asa zisa “audienta publica”.

Fara a se anunta corespunzator in ce consta aceasta actiune guvernamentala, rezultatul a fost concludent: la “audienta publica” au fost inregistrati 101 cetateni din care cca. 10 – 12 persoane erau functionari ai guvernului, ministri si chiar primul ministru, iar peste 50 de persoane au transmis memorii scrise.

Zilele trecute am luat la cunostinta de „analiza stiintifica” efectuata pe acest „esantion” de 101 cetateni, iar concluzia era previzibila si intuita de Automobil Clubul Roman in comunicatul sau de presa din 2 aprilie 2008: „taxa este necesara, iar Guvernul o va incasa!”.

Suntem martorii unui exercitiu democratic: 130.000 de cetateni ai Romaniei se opun, prin semnatura, unui taxe ilegale, iar Guvernul Romaniei, chestioneaza 101 cetateni (intre care ministri si primul ministru) si stabileste ca taxa trebuie aplicata.

Romania este un Stat de Drept sau exista tendintele instaurarii unor noi principii ale democratiei: minoritatea interesata invinge majoritatea populara?

In mod brutal, automobilistii din Romania sunt constransi sa sustina o politica economica fara performante!


Biroul de presa al ACR

Recomanda articolul pe:

Facebook Google+ Twitter