Comunicat
Intoxicare de presa?

imagine_600

12 decembrie 2007 – In ultimele zile a aparut in mass-media o informatie care pe langa inadvertentele prezentate are darul de a produce mult prea multa confuzie.

Automobil Clubul Roman in calitate de Autoritate Sportiva Nationala a Federatiei Internationale a Automobilului (FIA) pentru Romania, declara ca nu are nici cea mai vaga informatie despre intentia unor investitori de a construi un “circuit” Grand Prix One din Romania care include o pista de 3,8 Km lungime la Snagov.

Nu este pentru prima data cand auzim cele mai nastrusnice idei, daca apelam la stirile din anii anteriori, ca se vor construi piste de Formula 1 la Constanta, la Campina, la parcul Dracula, la Snagov, etc.

In conformitate cu regulamentele internationale si Calendarul mondial al FIA, in Romania se va desfasura in perioada 22 – 24 august 2008 a sasea etapa a Campionatului FIA GT pe circuitul stradal din jurul Palatului Parlamentului din Bucuresti.

O competie cu titlul ”Circuit Grand Prix One” nu exista in nomenclatorul competitiilor Federatiei Internationale a Automobilului iar despre existenta unor asemenea circuite la Viena, Roma, Milano, Barcelona sau Londra nu avem cunostinta.

Pentru a construi un circuit de orice fel este obligatoriu sa soliciti sprijinul tehnicienilor Federatiei Internationale a Automobilului (FIA) sau Autoritatii Sportive Nationale din tara respectiva, care vor omologa circuitul.

In afara prevederilor Codului Sportiv International al FIA nu poate fi vorba decat de ”miute”, ”liniute” sau orice altceva in afara de automobilismul competitional.

Speram ca automobilismul competitional nu a devenit un lait-motiv pentru sensibilizarea autoritatilor locale si pentru campanii de publicitate falsa.

Recomanda articolul pe:

Facebook Google+ Twitter