Concurenta neloaiala = furt ordinar (in Romania)

imagine_1155

Automobil Clubul Roman, asociatia automobilistilor din Romania, fondata la 5 aprilie 1904, a desfasurat activitati specifice in folosul automobilistilor in intreaga sa existenta de aproape 109 ani, infruntand chiar oprimarea socialisto-comunista.

In prezent, in conditiile concurentiale haotice din Romania, ACR se confrunta cu situatii de furt ordinar din partea unor falsi competitori.

Astfel au aparut pe soselele tarii tot felul de autovehicule, cu o stare tehnica necorespunzatoare, uneori jalnica si care sunt vopsite in culorile traditionale ale ACR si sunt inscriptionate tot imitand inscriptionarea autovehiculelor ACR de interventie rutiera.

Aceste manevre au un singur scop: inducerea in eroare a automobilistilor profitand de capitalul de imagine al ACR. In plus de acest fapt, toti acesti uzurpatori practica evaziunea fiscala. Au aparut chiar si unele firme care au furat si cele trei litere ACR in denumirea prescurtata a lor.

ACR atentioneaza automobilistii care cunosc sau au cunoscut reteaua noastra, sa verifice amanuntit cine sunt cei care isi posteaza automobilele de tractare-remorcare prin intersectii, prin parcari, toate semanand vizibil cu autovehiculele ACR. Acestia nu elibereaza chitante, nu-si asuma nici un fel de responsabilitati pentru prestatia pe care o ofera si sunt suficiente exemple cand autoturismele avariate au ajuns la destinatie cu rotile schimbate, cu  piese inlocuite, cu obiecte personale disparute, etc.

Informam ca toate prestatiile executate de ACR se fac pe baza de documente legale: chitante, facturi sau cupoane gratuite pentru membri.

Tot in cadrul concurentei neloaiale, denumite furt ordinar, s-a folosit si practica unor uzurpatori de a-si insusi activitati pe care Automobil Clubul Roman le practica de peste 100 de ani.

Este vorba de prestatiile de pregatire si perfectionare in conducerea automobilelor, activitatile de sport auto si karting, precum si alte activitati.

Astfel, cu un tupeu iesit din comun si fara a avea fair-play-ul obligatoriu in afirmarea demnitatii lor, conducerile anumitor societati, asociatii, federatii, etc. infiintate in ultimii 20 de ani, pe langa faptul ca isi insusesc partial sau total „marci inregistrate” la OSIM de catre ACR, isi mai permit sa afirme ca sunt continuatorii de fapt ai vestitului si stabilului “Automobil Clubul Roman”.

Mentionam ca Automobil Clubul Roman a avut urmatoarele realizari notabile in Romania:

  • Organizarea primei competitii automobilistice in  anul 1904;
  • Infiintarea primei scoli de soferi in anul 1910;
  • Organizarea primului serviciu de asistenta rutiera in anul 1968;
  • Organizarea primei retele de statii ITP in anul 1970;
  • Organizarea primei competitii mondiale de automobilism in anul 2007;
  • Ilustre personalitati din diverse domenii ale vietii sociale din Romania ultimilor 100 de ani au beneficiat de apartenenta la ACR si de activitatile practicate de club si numai respectul fata de acestia ne obliga sa nu le prezentam numele  fara acordul personal.

Automobil Clubul Roman a fost, de-a lungul celor aproape 109 ani de existenta si este si in prezent, un club, o asociatie de elita in Romania, onorata in unele perioade istorice de Casa Regala a Romaniei.

Iata  de ce ne intrebam, cu justificata mahnire, cum pot sta acesti uzurpatori ai activitatilor ACR, in fata judecatii implacabile a istoriei?

Suntem convinsi ca lor nu le va oferi istoria Romaniei nici un loc in derularea existentei tarii noastre, iar noi ii consideram un accident temporar al concurentei desantate cu valente neloaiale vizibile.

Cu decenta si fair-play, adresam rugamintea celor care se simt vizati de prezentarea noastra, sa inceteze sa mai foloseasca activitati si realizari ale brandului ACR.

Pe membrii nostri si pe toti automobilistii din tara, ii asiguram ca:

“ACR a fost, este si va fi un BRAND recunoscut si onorabil in ROMANIA!”

Biroul de presa ACR

Recomanda articolul pe:

Facebook Google+ Twitter