Concursul National “Educatie Rutiera. Educatie pentru Viata”

20180432_1458916750842988_1319490241_o

In dimineata zilei de 18 iulie 2017 a avut loc deschiderea oficiala a Concursului National “Educatie Rutiera. Educatie pentru Viata”, Faza Natioanala, in Piata Tricolorului din centrul Municipiului Targoviste. Timp de doua zile, cele 40 de echipaje judetene si ale Municipiului Bucuresti ale elevilor din unitatile gimnaziale si liceale isi disputa competentele practice si cunostintele teoretice in ceea ce priveste siguranta si educatia rutiera. Probele practice se desfasoara pe un poligon special amenajat la Scoala Gimnaziala nr. 5 “Diaconu Coresi” din Municipiul Targoviste iar evaluarea cunostintelor de legislatie rutiera in Laboratorul de Educatie Rutiera al aceleiasi unitati de invatamant.

Competitia se desfasoara sub auspicile Ministerului Educatiei Nationale, Directiei Politiei Rutiere din IGP si Automobil Clubului Roman. Momentul inaugural al concursului a fost onorat de prezenta Prefectului Judetului Dambovita, Presedintelui Consiliului Judetean, Inspectorului Sef al Inspectoratului Politiei judetene, Inspectorului General al Inspectoratului judetean de Invatamant, Sefului Inspectoratului judetean pentru Situati de Urgenta, Primarului Municipiului Targoviste, reprezentantilor Automobil Clubului Roman si alte oficialitati  centrale si locale. De asemenea, in deschiderea competitiei, a avut loc o demostratie privind descarcerarea din vehicule si acordarea primului ajutor calificat, sustinute de reprezentantii ISU si ai Politiei Romane.

Momentul inaugural si primele activitati practice de siguranta rutiera s-au bucurat de un deosebit interes din partea publicului numeros prezent in  Piata Tricolorului din centrul Municipiului Targoviste.

Recomanda articolul pe:

Facebook Google+ Twitter