CONFERINŢĂ DE PRESĂ la Sucursala ACR Giurgiu pentru CARTEA DE SALVARE LA BORD

photo

În dimineaţa zilei de 17 iunie 2015, a avut loc o conferinţă de presă la sediul Sucursalei ACR Giurgiu, în organizarea Automobil Clubului Român cu participarea Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă „Vlaşca” al judeţului Giurgiu. Au participat televiziunile locale Muntenia TV, Valahia TV şi Giurgiu TV, precum publicaţia locala „Jurnal Giurgiuvean”, membrii ai consiliului de conducere al sucursalei şi alţi membri ACR.

În faţa participanţilor la Conferinţa de Presă, eveniment în premieră municipală şi judeţeană, a fost prezentat, într-un mod inedit şi modern, Proiectul „Carte de Salvare la Bord”, recent lansat oficial la Sediul Central al ACR din Bucureşti. Acesta se înscrie în seria numeroaselor acţiuni promovate de Automobil Clubul Român pentru reducerea numarului victimelor care rezulta din accidentele rutiere.

Acest proiect isi propune salvarea vietilor victimelor accidentelor rutiere prin garantarea accesului instant, la informatii relevante privind componentele autovehiculului care prezinta risc ridicat in operatiunile de descarcerare, al echipajelor de salvatori.

Participanţii la eveniment au apreciat, unanim, că Proiectul “Carte de Salvare la Bord” constituie un instrument eficient in salvarea vietii, reducând cu până la 30% timpul de salvare a victimelor din autovehiculul avariat. Aşa cum se estimează, utilizând Cartea pe o scară largă, în fiecare an ar putea fi salvate până la 2.500 de vieţi în accidentele rutiere din Europa.

A fost apreciat şi faptul că, cu acest prilej, s-a făcut o demonstraţie privind obţinerea cărţii de salvare la bord de pe www.csb.acr.ro., amplasarea acesteia la parasolarul din dreptul şoferului, precum şi fixarea sticker-ului în interiorul parbrizului, fără să afecteze vizibilitatea şoferului.

În perioada imediat următoare, sucursalele teritoriale ale ACR, împreună cu Inspectoratele pentru Situaţii de Urgenţă locale, vor organiza conferinţe de presă pentru promovarea proiectului “Carte de Salvare la Bord”.

Recomanda articolul pe:

Facebook Google+ Twitter