Conferinta nationala a ACR

4 aprilie 2004 – In Sala de Festivitati a Cercului Militar National, s-au desfasurat lucrarile Conferintei Nationale a Automobil Clubul Roman, forum reprezentativ al automobilistilor din tara noastra, care a analizat intreaga activitate a Asociatiei in perioada 2000-2004, stabilind si perspectivele de dezvoltare pentru urmatorii 5 ani.

Conferinta Nationala a avut loc in preziua unui eveniment de exceptie in viata Clubului. In urma cu 100 de ani, chiar in cladirea de peste drum de Cercul Militar, in Sala de festivitati a Hotelului Bulevard, s-au pus bazele Asociatiei automobilistilor din Romania, sub denumirea de Automobil Clubul Roman, devenita, de-a lungul vremii, o puternica organizatie neguvernamentala, principala autoritate civica in domeniul auto.

In cinstea importantului eveniment, presedintele ACR, domnul Constantin Niculescu, impreuna cu fosta mare glorie a sportului auto, Alexe de Vassal, azi in varsta de 93 ani, au dezvelit la Hotel Bulevard, in prezenta delegatilor la Conferinta, o placa comemorativa ce consemneaza momentul istoric al infiintarii, la 5 aprilie 1904, a celui de al X-lea club european si al XIV-lea din lume, un club puternic ce a fost capabil, in acelasi an, sa inscrie Romania in randul primelor sase tari europene in care s-a organizat o cursa de automobile, recunoscuta oficial.

Cu prilejul Conferintei a fost amenajata, pe explanada din fata Cercului Militar, vis a vis de Hotelul Bulevard, o expozitie aparte, cuprinzand echipamente auto si autovehicule special destinate pentru depanare rutiera si transport in caz de avarie, autoturisme pentru scolile de soferi, precum si Laboratorul Mobil de Educatie Rutiera.

Un interes aparte l-a starnit unul din elicopterele flotilei de salvare a membrilor ACR, grav accidentati pe drumurile publice.

In incheierea Conferintei Nationale, conform ordinii de zi, delegatii au ales Consiliul de Conducere al ACR, Comitetul Executiv si Comisia de Cenzori. De asemenea, Conferinta Nationala l-a reales pe dl. Constantin Niculescu, pentru perioada urmatorilor 5 ani, in functia de Presedinte al Automobil Clubului Roman.

Recomanda articolul pe:

Facebook Google+ Twitter