Congresul Regional al FIA pentru sport

FIA-Sport-Regional-Congres-2015

În zilele de 12 – 13 decembrie 2015, s-a desfăşurat, în capitala Croaţiei, Zagreb, Congresul Regional al FIA pentru Sport, Zona Europa Centrală. La acest eveniment deosebit a luat parte şi Preşedintele Federaţiei Internaţionale a Automobilului, dl. Jean Todt, fiind implicat în foarte multe activităţi organizate, cu acest prilej, de catre gazde. Aceste acţiuni au rolul de a face cunoscute activităţile FIA în regiuni ale Europei, atât în ceea ce priveşte sportul cu motor cât şi cele privitoare la  mobilitate.

A doua zi, Preşedintele FIA, a fost invitat la o conferinţă de presă, ce a avut ca scop revizuirea Strategiei Naţionale de Securitate a Drumurilor, care a fost concepută de statul croat încă de la începutul campaniei “Deceniului Mondial al Siguranţei Rutiere 2011 – 2020”, lansată de Organizaţia Naţiunilor Unite. Este de remarcat faptul că, Croaţia a reuşit, cu succes, să scadă numărul morţilor din accidentele rutiere, anual,  de la 800 în anii ’90, până la 250 în prezent. Dl. Jean Todt a lăudat această realizare, dar cu toate acestea, reaminteşte două caracteristici majore ale Deceniului: îngrijirea post-accident şi educaţia rutieră. De asemenea, dl. Jean Todt, a insistat pe ideea că toate cluburile auto membre ale FIA pot ajuta în lupta pentru stoparea accidentelor rutiere, atât în acţiunile de implementare a educaţiei rutiere cât şi a siguranţei rutiere.

Pentru a demonstra solidaritatea faţă de Franţa, în urma evenimentelor petrecute la Paris în luna noiembrie, a fost păstrat şi un moment de reculegere în piaţa principală din Zagreb, împreună cu Preşedintele FIA şi în prezenţa ambasadorului francez în Croaţia. La acest moment, preşedintele Croaţiei a transmis un mesaj de solidaritate.

La Congresul Zonei Europei Centrale a participat şi o delegaţie a  Automobil Clubului Român, ca Autoritate Sportivă Naţională. Membrii delegaţiei au participat la o serie de workshop-uri şi training-uri concentrate, mai ales pe securitatea competiţiilor automobilistice, probleme de mediu şi durabilitate, precum şi de organizare de competiţii sportive. La final, participanţii au primit un certificat FIA înmânat personal de Preşedintele acestei organizaţii mondiale, domnul Jean Todt.

Recomanda articolul pe:

Facebook Google+ Twitter