Cronica Tot Teren Rally – Eurocarpatica Baja Cup

imagine_311

09 iulie 2006 – Cupa Eurocarpatica a debutat cu proba de tancodrom, una extrem de spectaculoasa desfasurata in poligonul militar de langa Baia Mare. In fata unei asistente numeroase, cele 22 de masini si 4 motociclete au parcurs de doua ori traseul masurand 17 kilometri (3 ture).

A doua zi raliul s-a mutat in statiunea Izvoare, caravana pornind in ordinea stabilita de clasamentul primei zile. Dificultatea traseului si-a spus cuvantul, aproape jumatate din competitorii prezenti la start fiind nevoiti sa abandoneze din diferite motive tehnice. Performerul zilei a fost cehul Miroslav Zapletal pe un Mitsubishi Pajero care a castigat toate cele 4 probe speciale insa nu a reusit sa urce decat pe locul 2 in clasamentul general datorita unei penalizari de 10 minute primite in prima etapa. Lider cu un avans de 29 de secunde este ungurul Istvan Gal.

Dintre cele 6 echipaje romanesti prezente la start, doar doua au reusit sa treaca linia de sosire, primul fiind Claudiu Muresan pe o Toyota Land Cruiser.

Cursa motociclistilor a fost dominata de satmareanul de 18 ani Emanuel Gyenes care a pus intre el si principalul contracandidat un ecart de 18 minute.

Duminica a avut loc ultima etapa a Raliului Tot-Teren CUPA EUROCARPATICA BAJA. Concurentii au avut de infruntat pe langa traseul la fel de dificil ca in ziua precedenta si ploaia cazuta din abundenta incepand cu orele amiezii. Nu s-au mai intregistrat accidente sau abandonuri spectaculoase insa doar 11 din cei 22 de concurenti aliniati la start la sectiunea auto au mai ajuns la sosire.

Asa cum era de asteptat, sectiunea auto a fost castigata de cehul Miroslav Zapletal (Mitsubishi Pajero), cel care a castigat toate specialele si a terminat cu un avans de peste 22 de minute in fata echipajului maghiar Kiss Sandor/Peter Csegledi. Claudiu Muresan a trecut primul dintre romani linia de sosire.

Intrecerea motocicletelor a fost castigata de satmareanul Emanuel Gyenes pe o KTM 660 Rallye care a rulat mai conservator pastrandu-si avansul din clasamentul general.

In cadrul festivitatii de premiere care a avut loc la ora 16 au fost inmanate cupe si diplome din partea organizatorilor alaturi de invitatia catre toti concurentii de a reveni la Baia Mare anul viitor la editia a 5-a a Cupei Eurocarpatica Baja.

Recomanda articolul pe:

Facebook Google+ Twitter