Curse auto in jurul Palatului Parlamentului

imagine_55

15 aprilie 2005 – Automobil Clubul Roman a gazduit pe 15 aprilie, la sediul sau, o intalnire intre reprezentantii ACR – Autoritatea Sportiva Nationala recunoscuta de FIA – si domnii Nicolae Serbu si Hartmuth Beyer. In urma convorbirilor purtate, Automobil Clubul Roman si-a dat acordul de principiu ca va sustine initiativa acestora, de construire a unui circuit de curse auto, in jurul Palatului Parlamentului. De asemenea, ACR i-a asigurat pe initiatorii proiectului de faptul ca, in discutiile pe care acestia le vor purta cu oficialii FIA, au libertatea totala de a invoca acest acord.

Ideea unui circuit in jurul Palatului Parlamentului, pe care sa se desfasoare curse auto, a fost de mult discutata si comentata. Totul a pornit atunci cand omul de afaceri Nicolae Serbu, cu ocazia anuntarii candidaturii sale pentru postul de Primar General al Capitalei, a facut publica ideea unui astfel de circuit. Desi privita cu neincredere, ideea nu este chiar atat de nerealizabila.

Impreuna cu dl. Hartmut Beyer (reprezentant al Beyer Industrial Consulting GMBH), consultant specializat in sprijinirea dezvoltarii unor astfel de proiecte, dl. Nicolae Serbu e hotarat sa realizeze acest circuit. Cu o lungime de circa 3,5 km, pista ar putea gazdui curse automobilistice, fiind construita la standard de Formula 1, deci capabila sa permita desfasurarea unor curse DTM, GT FIA, GP Touring Car sau chiar de Formula 1.

Circuitul ar fi al doilea din lume, dupa Monte Carlo, unde cursele se desfasoara exclusiv in oras. De fapt, tocmai locatia unica (Palatul Parlamentului – a doua cladire din lume ca marime, dupa Pentagon) a lansat ideea circuitului. In cazul acestui circuit, faptul ca se desfasoara in jurul celei de a doua cladiri ca marime din lume, garanteaza o mediatizare aproape unica.

Dupa discutiile preliminare, de acum doua luni, celebrul designer al circuitelor de F1 din Malaezia, Bahrain, Shanghai si Turcia, dl. Hermann Tilke, a vizitat locatia, concluzionand ca, daca sunt obtinute toate avizele necesare, constructia circuitului se poate finaliza in circa trei luni. In aceasta saptamana, o echipa va veni sa faca o evaluare finala, pentru conceperea unui business-plan.

Dl. Beyer a declarat ca realizarea circuitului este perfect posibila, insa, acum totul depinde de autoritatile locale. Daca va fi aprobat proiectul, prima cursa ar putea avea loc in toamna anului 2005. Au fost deja demarate discutii cu companii interesate sa fie sponsori ai circuitului. Companii constructoare de automobile din Germania si Franta, precum si mari companii din industria alimentara mondiala ar putea participa la proiect.

La sfarsitul discutiilor, ACR a asigurat pe organizatori de sprijinirea efectiva a proiectului.

Recomanda articolul pe:

Facebook Google+ Twitter