Cursuri de pregatire si perfectionare in conducerea autovehiculelor

imagine_22

Scoala de soferi a ACR a implinit peste 30 de ani si fata de alte unitati similare, a avut inca de la infiintare nu doar avantajul seriozitatii personalului de instruire si a calitatii pregatirii, dar si prestigiul izvorat din traditia unei asociatii care a sarbatorit, in anul 2004, Centenarul existentei sale.

Cu mandrie, putem spune ca in scoala ACR, prin cele 41 de filiale judetene, au fost instruiti si au obtinut permisul de conducere auto peste 500000 de candidati. In cadrul filialelor ACR functioneaza cursuri de invatare a conducerii automobilului, urmarindu-se perfectionarea sau pregatirea in vederea obtinerii permisului de conducere B, atat cu autoturisme proprietate ACR sau cat si personala.

Scopul acestor cursuri este atat de perfectionare in conducerea auto a membrilor ACR cu permise de conducere B, cat si de pregatire in conducerea auto a membrilor ACR in vederea sustinerii examenului pentru obtinerea permisului de conducere categoria B. Perfectionarea si pregatirea in conducerea auto se face in mod diferentiat fata de cele doua categorii de candidati, dupa cum urmeaza.

Pregatirea in vederea obtinerii permisului de conducere categoria B
In categoria celor ce solicita pregatire in vederea obtinerii permisului de conducere categoria B se cuprind membrii auto si simpatizanti ACR care indeplinesc urmatoarele conditii:
- varsta de 18 ani impliniti
- sa fie apt medical
- sa cunoasca regulamentul de circulatie rutiera

Pentru inscriere, membrii ACR vor prezenta la conducatorul cursului un dosar plic ce va contine urmatoarele:
- cerere de inscriere tip
- cartea de identitate
- avansul necesar la plata cursului

Pentru prezentarea la examenul pentru obtinerea permisului de conducere:
- fisa de scolarizare
- fisa detinatorului de permis de conducere
- fisa medicala (emisa de o clinica agreata)
- cazier judiciar
- avizare psihologica (la un laborator psihologic autorizat)
- act de studii – copie legalizata sau adeverinta de elev
- carte (buletin) de identitate – copie
- chitanta achitare taxa de examen auto
- permis de conducere alte categorii – daca are – copie
- chitanta achitare permis de conducere
- carnet de elev al scolii de soferi

Cursul cuprinde doua cicluri (ciclul I pregatire teoretica si ciclul II dobandirea capacitatii de conducere a autovehiculului). Durata unei sedinte zilnice nu poate depasi o ora in primele 5-6 zile de curs si doua ore in urmatoarele, iar durata totala a pregatirii este de minimum de 30 de zile, in care se includ si minimum 2-4 sedinte de conducere pe timp de noapte. Ora de curs este de 50 de minute (10 minute pauza).

Orele neefectuate in mod justificat, din vina personalului de instruire, se reprogrameaza. Orele neefectuate in mod justificat de cursanti, se reprogrameaza, daca sunt anuntate anticipat, cu minimum 48 de ore. Tarifele pentru instruirea in conducerea automobilului cu automobilele ACR si cel pentru automobilele proprietate personala se achta pe baza de chitanta fiscala. Instruirea practica se efectueaza pe autoturismele ACR (Ford, Matiz, Opel, Dacia – inclusiv Solenza si Logan) destinate acestui scop, dotate cu dubla comanda, oglinda retrovizoare pentru instructor, centuri de siguranta pentru cele doua locuri din fata, etc.

Un nou program al scolii de soferi ACR: Perfectionarea in conducerea auto
In categoria perfectionarii in conducerea auto se cuprind posesorii de permise de conducere categoria B care doresc sa se perfectioneze in acest domeniu.

Inscrierea la cursurile de perfectionare se face pe baza:
- cererii de inscriere
- rezultatul testului de cunoastere regulamentului de circulatie (efectuat la sediul cursului filialei ACR)

Perfectionarea cursantilor se poate efectua pe orice traseu, atat ziua cat si noaptea, cu tematica solicitata, cu mentiunea ca intr-o ora de curs nu se vor depasi 24 de km de rulare in cazul folosirii autoturismelor ACR.

Recomanda articolul pe:

Facebook Google+ Twitter