CUVANTUL DE SALUT AL PRESEDINELUI AUTOMOBIL CLUBULUI ROMAN

imagine_36

CUVANTUL DE SALUT AL PRESEDINTELUI
AUTOMOBIL CLUBULUI ROMAN,
DOMNUL CONSTANTIN NICULESCU,
ROSTIT LA DESCHIDEREA FESTIVITATILOR
DEDICATE CENTENARULUI ACR

Domnule Presedinte al Romaniei,

Domnule Presedinte al Senatului,

Domnule Presedinte al Federatiei Internationale a Automobilului,

Distinsi oaspeti ai Cluburilor Automobilistice de peste hotare,

Doamnelor si Domnilor,

Va multumim ca ati raspuns invitatiei noastre si va doresc „bun venit“ la sarbatoarea de suflet a familiei automobilistilor romani.
Automobil Clubul Roman traieste astazi un moment unic in istoria sa: implinirea unui secol de existenta.

La 5 aprilie 1904, automobilismul din Romania, aflat la inceput de drum, si-a constituit propriul sau club, denumit AUTOMOBIL CLUB ROMAN, care a fost al 10-lea din Europa si al 14-lea din lume. Prin organizarea in luna septembrie 1904 a cursei Bucuresti-Giurgiu-Bucuresti, ne-am inscris si ca al 6-lea club din lume care a organizat competitii automobilistice.

Automobil Clubul Roman nu se defineste doar ca o asociatie dintre cele mai reprezentative ale Societatii Civile si cu un profil specific; Automobil Clubul Roman reprezinta o ampla miscare nationala si o stare de spirit, insumand valori de cultura si civilizatie, afirmate in sirul multor generatii.

Prin automobilism, Romania si-a consolidat imaginea in Europa si in lumea moderna a inceputului de secol XX. Este demn de relevat ca si astazi asociatia noastra isi pastreaza pozitii de avangarda in automobilismul mondial, imbogatind patrimoniul acumulat in bogata sa istorie.

Automobil Clubul Roman isi traieste cu intensitate timpul sau prezent. Ca organizatie neguvernamentala, isi face o datorie din apararea intereselor majore ale automobilistilor si din afirmarea libertatii de miscare a acestora, pe arterele rutiere din tara si in traficul international.

Fidel membrilor sai, Automobil Clubul Roman pune la dispozitia acestora unul din cele mai bogate pachete de avantaje si facilitati dintre cluburile similare din Europa. Automobil Clubul Roman este o prezenta activa in cele doua organizatii mondiale de profil: Federatia Internationala a Automobilului si Alianta Internationala de Turism.

Automobil Clubul Roman, la ceas aniversar, are privirea indreptata spre viitor, fata de amplificarea, fara precedent, a fenomenului automobilistic, in Romania ultimului deceniu si jumatate.

Imperativul Uniunii Europene privind reducerea, pe continentul nostru, cu cel putin 50%, a numarului accidentelor rutiere la orizontul anilor douazeci, promovarea unui nou concept de parteneriat inter-cluburi pe linie de asistenta rutiera, perfectionarea actiunilor de educatie rutiera a tuturor participantilor la trafic, sunt doar cateva deziderate majore care impun locul si rolul asociatiei noastre in universul automobilismului national si mondial.

Recomanda articolul pe:

Facebook Google+ Twitter