DAR CU NOI CE AVEȚI?

ACR-EMBLEMA-buna-mica

Asistăm recent la tot felul de bâlbâieli ale guvernanților, care într-o totală lipsă de transparență ne pun în fața unor hotărâri halucinante.

Am putea spune că democrația este un sistem drept și funcționează pe mapamond cu bune rezultate.

Dar iată că modelul românesc al democrației ne-a adus în loc de un dictator, din perioada comunismului, mai mulți mici dictatori care, pe lângă faptul că nu sunt cunoscători ai perceptelor democratice își mai impun și unele dogme.

Așa se face că avem ministri care nu au nimic comun cu sectorul pe care îl administrează și de aici decizii, care pe lângă faptul că produc ilaritate, sunt adevărate “săbii ale lui Damocles” pe capul nostru, al contribuabililor.

Democrația, în esența ei, înseamnă și o conducere și decizie colectivă, însușită de o majoritate, eficientă, folositoare, atât celor care o adoptă cât și celor care o suportă, etc.

Democrația este modelul social prin care individul este liber să dispună de drepturile și libertățile fundamentale prevăzute foarte clar în Constituție, dar ce te faci când acestea rămân doar foi de hârtie, pe care micii dictatori le încalcă cu nonșalanță?

Dacă privim Constituția observăm că cetățeanul român are garantate “dreptul la asociere” și “accesul liber la o activitate economică și liberă inițiativă”, dar ce te faci când, în numele Statului, micii dictatori îți limitează aceste drepturi, îți influențează autoconducerea, îți dictează salarii, etc.?

Micile societăți productive folosesc și muncă necalificată și o plăteau cu un salariu minim, fixat de Stat, iar fără a-ți aduce nici o îmbunătățire, acest Stat, la un moment dat, prin acești mici dictatori, îți măresc cheltuiala salarială cu aproape 30%?

În aceeași situație se află și toate asociațiile de persoane care în numele libertății de asociere își propun unele activități folositoare membrilor asociați.

Automobil Clubul Român este o asociație a automobiliștilor care și-au propus printr-un statut o serie de avantaje și facilități, precum și apărarea comună față de agresiunea sau influența externă asociației.

Dar cum să îndeplinești condiții statutare, stabilite democratic și conștient, când o forță externă influențează bugetul de cheltuieli prin adoptarea periodică a noi și noi taxe care modifică serios activitatea internă?

Am privit aproape indiferenți modul în care s-a realizat mărirea salariilor la funcționarii de stat, cu toate că sunt mulți prea mulți, am privit cu pasivitate majorarea salariilor demnitarilor, dar când am văzut că avem peste 200 de miniștri adjuncți (secretari de stat) sigur că am rămas total mâhniți și plini de insatisfacție! Prea multe prietenii și rude în aparatul de stat!

Dar acum când vedem că aceste derapaje le achităm noi, contribuabilii, suntem de-a dreptul revoltați.

Iată că forța exterioară asociațiilor, alcătuită din guvernanți, ne fac viața un chin. Ne-au mărit accizele la combustibilii auto, ne-au majorat cheltuielile salariale, ne-au majorat fondurile de salarii, prin aplicarea unor taxe de solidaritate, ne-au dat peste cap programele proprii de dezvoltare și ne așteaptă alte “inovații” financiare!

Așteptăm cu surprindere inovația cu privire la poluarea efectuată de automobile, cu toate că nici un automobil nu poate circula fără a avea verificată norma de poluare și culmea, aceasta este în limitele regulamentare!

Dar sub acest pretext nouă, automobiliștilor, ni se impun taxe suplimentare! Domnilor guvernanți, să știți că și fumul trimis în atmosferă de sobele cu lemne, de centralele de apartament și alte emisii sunt tot poluante! Pe când o inovație și aici?

Noi suntem parte a Societății Civile, nu ne subordonați și nu ne asasinați!

Am subînțeles că funcționarii publici sunt mai interesanți la vot,

Dar cu noi ce aveȚi !?

8 noiembrie 2017

Recomanda articolul pe:

Facebook Google+ Twitter