Debut 2010 in Formula 1

imagine_975

14 martie 2010 – Astazi, incepand cu ora 14, s-a dat timp de aproape 2 ore, marea batalie pentru suprematie in etapa inaugurala a Formulei 1 in cadrul Marelui Premiu de la Bahrain. Concurentii au avut de depasit noile modificari din Regulamentul FIA pentru 2010. Ca o noutate absoluta apare interzicerea realimentarii cu benzina, in timpul cursei, ceea ce a condus la marirea rezervorului la peste 200 de litri, si implicit la cresterea lungimii si greutatii monopostului si, desigur, la uzura mai mare a pneurilor. O alta noutate vizeaza reducerea numarului de pneuri de la 14 la 11 seturi. Si alte modificari…

O surpriza pentru Formula 1 din 2010 este revenirea in aceasta confruntare suprema automobilistica a lui M.Schumacher, multiplu campion mondial, dupa o absenta de 3 ani, insa, de data aceasta sub drapelul Mercedes.

Am asistat in cursa de astazi la o rasturnare de situatii. Daca in prima zi si in prima parte a competitiei de astazi, circuitul a fost dominat de pilotul german Sebastian Vettel, din motive necunoscute publicului, acesta a fost nevoit sa cedeze locul 1 lui Fernando Alonso, de la Ferrari, care si l-a mentinut pana la finalul celor 49 de tururi. Locul 2, al podiumului a fost castigat de Felipe Massa, tot de la Ferrari, iar locul 3 de Lewis Hamilton de la Vodafone McLaren. In timpul cursei de duminica s-au inregistrat 6 abandonuri.

Desi a afirmat ca este putin ruginit” dupa 3 ani de absenta”

Recomanda articolul pe:

Facebook Google+ Twitter