Ediţia a III-a a Competiţiei Naţionale de Descarcerare şi Acordare a Primului Ajutor Calificat

Afis-descarcerare-mic

În ziua de 3 septembrie 2014, în Municipiul Reşedinţei Judeţului Bihor, s-a dat startul, oficial, al Competiţiei Naţionale de Descarcerare şi Acordare a Primului Ajutor Calificat, eveniment care s-a impus prin ediţiile de la Ploieşti (2012) şi Tg. Mureş (2013) ca un moment deosebit pe plan în ţara noastră, în cadrul „Decadei Mondiale a Siguranţei Rutiere 2011 – 2020” iniţiată de Organizaţia Naţiunilor Unite şi Federaţia Internaţională a Automobilului.

Automobil Clubul Român, ca partener tradiţional al Competiţiei şi în virtutea relaţiilor de cooperare cu Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă, sub auspiciile cărora se desfăşoară această manifestare, este prezent cu Laboratorul Mobil de Educaţie Rutieră, circumscris Campaniei Naţionale „O Secundă pentru Viaţa Ta!”, precum şi cu logistica de asistenţă rutieră, prezentă la nivelul întregii ţări. La ediţia din acest an, Automobil Clubul Român demarează, în premieră pe ţară, proiectul, intitulat sugestiv, CARTE DE SALVARE LA BORD. Scopul acestui proiect este de a oferi echipajelor de descarcerare informaţii vitale necesare acestora pentru a putea recupera victimele din habitaclul autoturismelor în cel mai scurt timp posibil şi în stare bună: poziţionarea airbag-urilor, a recipientelor încărcate cu gaz, punctelor de ranforsare, acumulatorului, rezervorului, etc. Odată implementat cu succes acest proiect în România, ca şi în alte ţări europene, ar putea conduce la scăderea timpului de descarcerare cu până la 30%, ceea ce ar permite echipajelor medicale să transporte victimele la spital, în maxim 60 minute, aşa numita „Golden Hour”.

Alături de reprezentanţii conducerii Ministerului Afacerilor Interne şi Ministerului Sănătăţii, Preşedintele Automobil Clubului Român, prezent la eveniment, va conferi câştigătorilor Competiţiei, însemnele ACR privind siguranţa rutieră. Asociaţia noastră se înscrie printre cele mai reprezentative organizaţii a Societăţii Civile din România, implicată activ în sporirea nivelului siguranţei rutiere şi promovarea conceptului conducerii auto preventive.

Recomanda articolul pe:

Facebook Google+ Twitter