Ediţie jubiliară la educaţie rutieră: Cupa „Podul Înalt” 2013

2

La începutul lunii octombrie 2013 s-a desfăşurat în Municipiul Vaslui un eveniment jubiliar, ocazionat de organizarea unui concurs interjudeţean de educaţie rutieră, aflat la a X-a ediţie anuală, la care au participat echipaje de elevi din 14 judeţe. Reţine atenţia, ca un fapt inedit, participarea, la toate fazele competiţiei, a Primarului Municipiului Vaslui, a reprezentatului Consiliului Judeţean, a Inspectorului Şef al IPJ Vaslui, a Inspectorului Şef al Poliţiei Municipale, precum şi a Inspectorului Şef al Inspectoratului Şcolar şi, nu în ultimul rând, a Automobil Clubului Român.

Preşedintele Automobil Clubului Român, dl. Constantin Niculescu, a transmis un mesaj de apreciere a importanţei organizării competiţiei, circumscrisă „Deceniului Mondial al Siguranţei Rutiere 2011 – 2020” sub auspiciile ONU, conferind, totodată, diplome de participare tuturor echipajelor judeţene, precum şi organizatorilor evenimentului.

Acest eveniment jubiliar, care a ridicat la noi cote valorice tradiţia bogată, cultivată de-a lungul anilor, în susţinerea Rezoluţiei Organizaţiei Naţiunilor Unite, privind reducerea accidentelor rutiere pe întregul mapamond şi a costurilor deosebit de ridicate de la bugetele statelor, a fost înnobilat prin organizarea unui Simpozion pe tema implicării întregii comunităţi pentru un trafic rutier mai sigur. Intervenţiile multiple şi deosebit de importante au punctat un număr mare de idei, propuneri şi soluţii privind implicarea şcolii, prin programe analitice şi nu doar formal, în educaţia rutieră a copiilor, începând cu preşcolarii până la vârsta majoratului. Setul de idei rezultate va fi transmis principalelor instituţii naţionale cu responsabilităţi în domeniul educaţiei şi siguranţei rutiere. De asemenea, s-au formulat propuneri valoroase în legătură cu perfecţionarea şi modernizarea, începând cu anul 2011, a Concursului Naţional „Educaţia Rutieră – Educaţie pentru Viaţă”, cu o tradiţie în România de peste două decenii.

Astfel de acţiuni majore, în România, ţară care înregistrează, încă, un număr mare de accidente rutiere, cărora le cad victime numeroşi copii, situându-ne la cote neonorante în rândul statelor Uniunii Europene, nu pot fi decât salutare, iar modelul lor să fie urmat pretutindeni.

Recomanda articolul pe:

Facebook Google+ Twitter