ELIMINAREA PUNCTELOR NEGRE RUTIERE

imagine_586

13 noiembrie 2007 – In ziua de 10 noiembrie 2007, in judetul Sibiu, a avut loc un eveniment deosebit pentru circulatia rutiera. Din initiativa Inspectoratului General de Politie si Automobil Clubului Roman au fost inaugurate in zonele Talmaciu si Boita, pe soseaua Sibiu – Ramnicu Valcea, 2 lucrari intitulate sugestiv ELIMINARE PUNCT NEGRU, avand in vedere ca in aceste zone se consuma anual multe tragedii rutiere, cu victime omenesti.

Aceste « puncte negre » cauzate de curbe foarte periculoase au fost dotate cu mijloace de presemnalizare si semnalizare, butoni metalici refelectorizanti bidirectionali, marcaj longitudinal axial termoplastic si alte echpamente specifice, intr-o conceptie moderna, menite sa avertizeze pe conducatorii auto asupra pericolelor de accidente grave. Amenajarile celor 2 « puncte negre », insumand o investitie considerabila au fost realizate de catre firmele bucurestene VESTA INVESTMENT, 3M, MARCA PLAST si Compania Nationala de Autostrazi si Drumuri Nationale. La eveniment au participat reprezentanti ai Prefecturii, Consiliului Judetean, Primariei Sibiu, ai Inspectoratului General al Politiei Romane, si Automobil Clubului Roman. De asemenea au fost prezente oficialitati din judetele vecine.

Evenimentul gazduit de Capitala Culturala Europeana cum este denumit Municipiul Sibiu, anticipeaza Campania Mondiala de Comemorare a Victimelor Accidentelor Rutiere, care va fi lansata inclusiv in Romania pe 18 noiembrie 2007.

Automobil Clubul Roman are in program, ca, in viitorul apropiat, impreuna cu Directia Politiei Rutiere din IGP, sa amenajeze si alte lucrari vizand ELIMINAREA DE PUNCTE NEGRE, in alte judete ale tarii.

Recomanda articolul pe:

Facebook Google+ Twitter