Euro NCAP Best in Class 2017 cele mai sigure autoturisme ale anului trecut!

best-in-class-2017

Iata ca la finalul anului 2017, unul dintre cei mai aglomerati ani privind testele efectuate, Euro NCAP ne prezinta si performerii acestui an, care au reusit cele mai mari punctaje in clasele lor.

Volkswagen este anul acesta un castigator detasat obtinand cele mai bune punctaje la trei clase diferite. Castigatorii pe categorii (anumite clase nu sunt prezente datorita numarului scazut de modele testate in 2017)  sunt:

Executive                  VW Arteon

Large Off-Road           Volvo XC60

Small Off-Road           VW T-Roc

Supermini                 VW Polo

Small MPV                Opel Crossland X

Small Family Car      Subaru XV and Subaru Impreza

 

Majoritatea modelelor testate in 2017 au fost aparitii noi pe piata, multe dintre acestea reusind sa obtina 5 stele in ciuda cresterii exigentei testelor EuroNCAP, lucru care denota o preocupare intensa privind cresterea sigurantei din partea producatorilor. In acelasi timp, modelele mai vechi care au beneficiat de un facelift, nu s-au ridicat la nivelul celor noi lansate, prezentand un minus fata de acestea in special privind sistemele de siguranta activa si cele de conducere asistata. Astfel, sisteme de franare automata la detectia pietonilor au fost disponibile pe 82% dintre modelele testate in 2017 si ca echipare standard la 62% dintre acestea. Sisteme de monitorizare a vitezei au fost instalate pe 92% dintre autoturismele testate si 82% ca standard insa aceste sisteme inovatoare de asistenta in conducere nu ofera o protectie efectiva in caz de accident.

10 ianuarie 2018

Recomanda articolul pe:

Facebook Google+ Twitter