FIA Sport Conference Week 2013

FIA-Sport-Conference-Week

In perioada 25 – 27 iunie a avut loc la Goodwood in Marea Britanie prima editie a „Saptamanii conferintei mondiale pentru sport ” organizata de catre Federatia Internationala a Automobilului. La eveniment au fost invitati sa participe reprezentanti ai ASN-urilor, ai organizatorilor de competitii internationale, ai firmelor implicate in motorsport, precum si personalitati ce participa la diferite proiecte de dezvoltare initiate de FIA. Din partea Automobil Clubului Roman au fost inscrisi trei delegati:  dl. Ion OLARU – Presedintele CNAK-ACR, dl. Lucian STEFAN – Presedintele FRK si dl. Sorin ITU, organizatorul competiei internationale Raliului Sibiului (dl. Sorin ITU, si-a anulat in ultima clipa deplasarea din cauza timpului scurt ramas pana la startul Raliului Sibiului).

Scopurile principale ale conferintei mondiale, asa cum le-a definit in discursul sau dl. Jean TODT, Presedintele FIA, au fost cresterea standardelor de siguranta, dezvoltarea durabila a motorsportului prin stransa colaborare intre FIA si cluburi, iar nu in ultimul rand, cresterea preocuparii fata de protejarea mediului.

In cadrul workshop-urilor s-au discutat regulamentele mondiale si aplicarea acestora in competitiile specifice: Formula 1, Raliu, Circuit, Coasta, Tot teren, Karting, etc, precum si modalitati de dezvoltare a ASN-urilor din tarile membre. Intreaga manifestare s-a desfasurat in cadrul campaniei mondiale ” FIA Action for Road Safety”.

Participantii la conferinta, reprezentanti ai Autoritatilor Sportive Nationale, au prezentat conducerii FIA si problematica specifica din tarile lor privind fenomenul sportului automobilistic si de karting. De asemenea  manifestarea a fost un admirabil moment pentru a se promova noi legaturi dintre Autoritatile Sportive Nationale din diverse tari in scopul globarizarii sportului automobilistic si de karting.

FIA Sport Conference Week 2013 Review

Nota Participantii din partea ACR la conferinta, pot oferi cluburilor si asociatiior sportive din Romania interesate, informatii cu privire la problemele discutate. Ne puteti contacta la e-mail: cnak@acr.ro sau tel: 021.222.41.23

 

 

 

Recomanda articolul pe:

Facebook Google+ Twitter