FIA sprijina tinerii piloti

imagine_1036

23 septembrie 2010 – Institutul FIA pentru Siguranta Sportului Auto a infiintat recent Academia tinerilor piloti, prin care acestora le va fi oferita sansa de a-si imbunatati cunostintele necesare dezvoltarii carierelor lor in sport auto.

In primul an Academia va selectiona 10 piloti pentru a participa la cursurile sale, iar cel putin un pilot va proveni dintr-o tara din Europa Centrala si de Est. Programul de instruire va fi condus de fostul pilot de F1 si castigator de doua ori a cursei Le Mans, Alex Wurz, impreuna cu fostul campion WRC, Robert Reid. Intr-o prima faza activitatile Academiei se vor desfasura in Europa, dar in curand acestea se vor transforma intr-un program complex de evenimente si ateliere lucrative in toata lumea, in cadrul carora pilotii vor fi pregatiti sa concureze in topul sportului auto, sa cunoasca si sa respecte regulile de siguranta rutiera si sa promoveze activ principiile sigurantei, fair – play -ului si responsabilitatii atat pe pista cat si pe drumuri obisnuite.

Autoritatea Sportiva Nationala FIA pentru Romania, ACR, a fost contactata de catre Institutul FIA si rugata sa trimita 2 candidati din Romania pentru a participa la selectia ce va fi indeplinita in ultima instanta de catre Institutul FIA.

Candidatii pentru programul de pregatire al Academiei, complet sponsorizat de Fundatia FIA si administrat de Institutul FIA, trebuie sa indeplineasca urmatoarele criterii:
- varsta cuprinsa intre 17 si 23 de ani la 1 ianuarie 2011
- sa fi avut rezultate constante remarcabile in cariera lor de pana acum
- sa fi participat cel putin in 2010 la o cursa de circuit sau un raliu
- sa intentioneze sa concureze in 2011 la seriile Europene
- sa detina o licenta valabila emisa de ASN
- sa poata vorbi si scrie in engleza
- sa demonstreze pregatire fizica peste medie.

Selectia la Institutul FIA va incepe pe 4 octombrie 2010 si se va incheia pe 15 octombrie 2010.

Pana pe 4 octombrie 2010 cei care doresc sa candideze pentru unul dintre cele 2 locuri care revin Romaniei in lista finala de concurenti la programul Academiei FIA, sunt rugati sa contacteze Comisia Nationala de Automobilism si Karting, la telefonul: 021 222 41 24, sau pe email-urile urmatoare: intl@acr.ro, cnak@acr.ro, acr@acr.ro.

Recomanda articolul pe:

Facebook Google+ Twitter