FINALA NATIONALA A CONCURSULUI DE ,,EDUCATIE RUTIERA EDUCATIE PENTRU VIATA’’- 2014

2014-07-15 foto 2 concurs

In municipiul Constanta s-a dat startul in ziua de 15 iulie 2014 fazei nationala a  Concursului,, Educatie  Rutiera – Educatie pentru viata “ sub egida Ministerului Educatiei Nationale, Directia Politiei Rutiere din IGP si Automobil Clubului Roman. Au fost prezente echipaje din 40 de judete, care au cucerit locul intai la fazele locale ale competitiei, desfasurate  timp de trei luni la nivel de scoli, localitati si judete .

Gazda finalei nationale 2014 este Palatul Copiilor Constanta, care se situeaza la inaltimea exigentei celor peste 200 copii din invatamnatul gimnazial si liceal si  celor 50 de profesori – instructor in problematica educatiei rutiere.

Deschiderea evenimentului a fost onorata de reprezentanti ai Prefecturii judetului Constanta, Politiei Rutiere din IGP si Comitetul Executiv al Automobil Clubului Roman.

Evenimentul este circumscris imperativelor valorice ale ,,Decadei Mondiale a  Sigurantei Rutiere 2011-2020’’ lansata de Organizatia Natiunilor Unite si Federatiei Internationale a Automobilului .

In premiera, in cadrul poligonului unde se desfasoara Concursul National, Automobil Clubul Roman a fost prezent cu Laboratorul  Mobil de Educatie Rutiera ca parte integranta a proiectului International ,, O SECUNDA PENTRU VIATA TA’  ’realizat de ACR impreuna cu FIA. De asemenea, a fost expus in premiera in Romania, autovehiculul testat EuroNCAP , la impact frontal.

Acesta  urmeaza sa fie expus  in mai multe localitati, expozitii si targuri auto din Romania, in perioada iulie-septembrie 2014.

Recomanda articolul pe:

Facebook Google+ Twitter