Folosirea anvelopelor de iarna in Germania

imagine_404

09 ianuarie 2007 – Incepand cu 1 mai 2006 in Germania legea prevede faptul ca toti conducatorii de autovehicule au obligatia sa-si adapteze echiparea autovehiculul in functie de conditiile meteo. Aceasta prevedere presupune si folosirea in sezonul rece a anvelopelor de iarna sau all-season, a lichidului pentru parbriz rezistent la inghet si in caz de necesitate, folosirea lanturilor antiderapante.

Germania nu a impus in mod clar folosirea anvelopelor de iarna in sezonul rece, deoarece sunt zone ale tarii unde ninge citeva zile pe an, dar soferii care circula pe un drum inzapezit, folosind anvelope de vara, pot sa primeasca o amenda de 20 Euro, iar in cazul in care ingreuneaza circulatia pe acel drum, amenda creste la 40 Euro. De asemenea, in cazul unui accident pe un drum inzapezit, soferul care nu utilizeaza anvelope de iarna sau all-season, poate fi gasit vinovat de neglijenta.

In acest sens, sfatuim pe toti conducatorii auto care circula in aceasta perioada prin Germania, sa-si echipeze autovehiculele cu anvelope de iarna sau all-season, si sa aiba in dotare si lanturi antiderapante.

Recomanda articolul pe:

Facebook Google+ Twitter