FORD TRANSIT CONNET, LA CRAIOVA!

imagine_876

09 septembrie 2009Ford Romania va incepe la Craiova, productia noii generatii a utilitarei Transit Connect. Evenimentul a avut loc la 17 luni de la preluarea oficiala a fabricii Daewoo de catre Ford, cand producatorul american a preluat 72.4% din uzina craioveana in schimbul a 57 de milioane de euro. Ulterior, in luna martie a anului 2009, pachetul de actiuni detinut de Ford la Craiova a urcat la 96.74% prin preluarea unui pachet detinut pana atunci de SIF Oltenia.


Transit Connect va fi primul model produs la Craiova ,iar din anul 2010 pe linia de productie a uzinei va intra productia noulului Ford B-Max.

Intesant de retinut,circa 90% din productia Ford de la Craiova va fi destinata exportului .Conform primelor previziuni, veniturile Ford generate in Romania vor ajunge in 2012 la patru miliarde de euro, adica la 2,5% din PIB-ul Romaniei.

Pentru a intari parteneriatul inte angajati si conducerea uzinei , cu ocazia lansarii productiei, Ford Romania va acorda o prima de 500 de lei fiecaruia dintre cei 3900 de angajati .

Recomanda articolul pe:

Facebook Google+ Twitter