FRAS refuza mana intinsa de ACR

imagine_905

26 octombrie 2009 – Dupa desfasurarea recenta a Congresului Mondial FIA de la Paris, Automobil Clubul Roman informeaza sportivii si organizatorii competitiilor de raliuri si viteza pe traseu montan, ca negocierile incepute cu FRAS pentru gasirea unei solutii prin care sportul automobilistic din ramurile respective sa progreseze in Romania din pacate au esuat.

La data de 24 septembrie 2009, din initiativa conducerii ACR s-a organizat o intalnire cu conducerea FRAS, la sediul acesteia. La respectiva intalnire conducerea FRAS a informat ca doreste recunoasterea de catre FIA a competitiilor auto desfasurate in Romania si a solicitat ca sportivii sa poata participa la concursuri internationale. Cu toate acestea, mentionam ca de cativa ani, tot mai multi sportivi romani au participat cu licente internationale eliberate de ASN-FIA, la competitii externe.

Conducerea ACR a fost de acord cu aceasta doleanta exprimata si s-a convenit ca pentru rezolvarea situatiei existente in sportul auto, sa se recurga la delegarea selectiva a Puterii Sportive, catre FRAS, in conformitate cu Statutul FIA. De asemenea s-a convenit ca in urmatoarele 2 zile departamentele tehnice ale celor 2 institutii sa puna la punct un Protocol prin care Automobil Clubul Roman, in calitate de Autoritate Sportiva Nationala, sa delege selectiv Puterea Sportiva catre FRAS.

Conducerea FRAS a tergiversat insa, pana la data de 14 octombrie 2009, incheierea acestui Protocol. In aceste conditii, Automobil Clubul Roman, fiind obligat sa respecte unele termene impuse de catre FIA, a transmis Acordul sau pentru delegarea selectiva a Puterii Sportive catre FRAS pentru cele 2 discipline (raliuri si viteza in coasta) care s-au desfasurat de catre FRAS in anul 2009 si in plus pentru competitii off road.

In loc sa solicite ACR o discutie lamuritoare cu privire la acordul transmis FIA privind disponibilitatea de delegare selectiva a Puterii Sportive, conducerea FRAS a recurs la o procedura inadmisibila in relatiile de colaborare parteneriala convenite si au transmis o scrisoare separata, direct la FIA, in care, pe langa faptul ca au dezinformat federatia internationala, au cautat un motiv de refuz privind acordarea delegarii Puterii Sportive.

Fata de aceasta situatie, creata de noua pozitie a conducerii FRAS, FIA a anuntat ca nu mai ia in considerare acordul ACR pentru delegarea selectiva a Puterii Sportive catre FRAS.

Conducerea ACR isi manifesta regretul pentru faptul ca la conducerea FRAS exista in continuare un limbaj duplicitar, pastrand in continuare o pozitie ambigua care greveaza interesele sportivilor si organizatorilor de competitii, din pacate ei fiind cei care au pierdut prin nefinalizarea aceastei actiuni initiata de ACR cu cele mai bune intentii.

Automobil Clubul Roman in calitate de Autoritate Sportiva Nationala, declara ca ramane in continuare deschis la discutii constructive atat cu sportivii cat si cu organizatorii de competitii pentru a se gasi o solutie favorabila acestora, dar numai in conformitate cu prevederile Codului Sportiv International si Statutului FIA.

Recomanda articolul pe:

Facebook Google+ Twitter