Gala Campionilor la Karting 2013

frk

În ziua de sâmbătă, 25 ianuarie 2014, a avut loc, în Sala de conferinţe a Ministerului Tineretului si Sportului, un eveniment de mari reverberaţii în domeniul automobilismului românesc: Gala Campionilor La Karting – 2013. Deşi meteorologii au dat cod portocaliu în majoritatea zonelor din sudul ţării, împătimiţii kartingului de performanţă şi-au dat întâlnire la această mare sărbătoare. Au fost prezenţi piloţii care au câştigat locurile de pe podiumul tuturor etapelor împreună cu colegii lor, antrenorii, arbitrii,  personalul tehnic de pregătire a materialului de concurs, familiile şi prietenii tinerilor kartişti.

Gala Campionilor la Karting 2013, reprezintă un an de referinţă în care s-au remarcat valori sportive deosebite, având ca modele predecesorii sportivi români de marcă în Campionatele Europene organizate de FIA. Această Gală a Campionilor a pus în lumină, totodată, tradiţiile unei jumătăţi de secol de karting românesc, precum şi perspectivele anului 2014, care, cu siguranţă, va fi încununat de noi piloţi care vor bate la porţile performanţelor europene şi mondiale. Merită felicitări, în această ordine de idei, de asemenea, fostul pilot şi campion de karting, cu decenii în urmă, artizanul modernului kartodrom de la Tg. Secuiesc, la standardele europene, Fondatorul şi Preşedintele Federaţiei Române de Karting. L-am numit pe Lucian Ştefan.

Merită unele menţiuni de excepţie, în ceea ce priveşte conferirea unor distincţii speciale pentru participarea la Campionatul Mondial de Karting a piloţilor Petruţ Florescu şi Denis Marcu, precum şi pilotului Daniel Vasile, care a cucerit titlul de cel mai bun sportiv al anului. Au primit, de asemenea, trofee piloţii care au cucerit titlurile de campioni naţionali la clasa Pufo, prin Andrei Mărgărit, la clasa Mini, prin Daniel Vasile, la clasa KFJ, prin Andrei Vajda, şi la clasa KZ2, prin Viktor Ştefan.

Acest eveniment festiv a fost onorat de Conducerea Automobil Clubului Român, ca Autoritate Sportivă Naţională în domeniul automobilismului sportiv şi kartingului sportiv, atribuită de Federaţia Internaţională a Automobilului. Campionatul Naţional 2013 a fost organizat de Federaţia Română de Karting, conform Calendarului CIK-FIA, fiind derulate toate etapele prevăzute, la kartodromurile Selena Bacău, AMC Kart Bucureşti şi la recentul modernizat kartodrom  Tg. Secuiesc.

Clasamentul final al Campionatului National de Karting 2013

Clasa PUFO

Clasa MINI

Clasa KF3

Clasa KZ2

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Recomanda articolul pe:

Facebook Google+ Twitter