Informatii de calatorie pentru Franta!

phone driving

Daca in urmatoarea perioada va planificati o calatorie cu automobilul in Franta, trebuie sa stiti ca pe teritoriul acestei tari  conducatorilor auto le este interzisa utilizarea telefoanelor mobile atunci cand se afla in interiorul autovehiculului, chiar si atunci cand stationeaza. Singurul moment in care va fi permisa utilizarea telefonului mobil de catre conducatorul auto aflat in automobil va fi atunci cand masina se va afla intr-o parcare, insa obligatoriu cu motorul oprit.
Conform noii legi, cei care incalca aceste prevederi risca o amenda de 135 de euro si trei puncte penalizare, pentru trei ani.
Aceeasi pedeapsa este aplicata si in cazul soferilor care folosesc telefonul mobil in timp ce conduc.
In cazul in care automobilul s-a defectat sau a fost implicat intr-un accident rutier, legea va da dreptul sa utilizati telefonul mobil in timp ce va aflati in interiorul autovehiculului.
Aceasta masura se incadreaza in eforturile guvernului francez de scadere a numarului deceselor rutiere, motiv pentru care, in scurt timp, va adopta o alta prevedere prin care permisul de conducere se va retine daca  soferul foloseste telefonul mobil in timp ce conduce.
Potrivit unui studiu efectuat anul trecut de catre Organizatia franceza de siguranta rutiera, aproximativ 10% dintre accidentele din tara sunt cauzate, cel putin partial, de utilizarea telefoanelor la volan.

In Romania, numarul celor care utilizeaza telefonul mobil in timp ce conduc se estimeaza a fi de aproximativ doua treimi din totalul soferilor, fapt care constituie un risc major de producere a accidentelor rutiere.

Va dorim calatorii sigure! Pentru orice problema in trafic, in Romania sau in Franta, va stam la dispozitie non stop la telefon +40 21 222 22 22.

Automobil Clubul Roman – Dedicat sigurantei rutiere!

14 februarie 2018

Recomanda articolul pe:

Facebook Google+ Twitter