Inmormantarea regretatului jurnalist Paul Borta.

imagine_206

03 februarie 2006 – La Cimitirul Sf.Vineri, din Bucuresti, s-a desfasurat saptamana aceasta, ceremonialul funebru al inhumarii unui jurnalist, si mai ales a unui om deosebit, ing.Paul Borta, vicepresedinte al UZEAR si ziarist remarcabil al Revistei Autoturism.

Au fost de fata, alaturi de indurerata familie, pentru a-i aduce un ultim omagiu, multi prieteni si colaboratori de la publicatiile auto din Capitala, fosti colegi de scoala si de facultate, colegi de munca din cadrul ACR si ai Revistei Autoturism, reprezentanti ai dealerilor din Capitala, personalitati din conducerea APIA, UZEAR si APAR, numerosi oameni care l-au cunoscut si care au dorit sa-l insoteasca pe ultimul drum spre eternitate.

Paul Borta lasa in urma o importanta activitate de publicist, remarcandu-se deopotriva prin competenta dovedita si in calitate de oficial tehnic al FRAK, unde a stiut, cu tact si inteligenta, sa pastreze echilibrul firesc si atmosfera de necesara normalitate, cu o deosebita verticalitate si onestitate, intr-un domeniu sportiv bantuit uneori de contradictii si puncte de vedere contrare.

Prin plecare dintre noi, la numai 50 de ani, a ziaristului si specialistului auto ing.Paul Borta, evident, lumea automobilismului romanesc sufera o ireparabila pierdere. Pentru noi, cei care i-am fost aproape si l-am cunoscut atat de bine, de neinteles a fost doar absenta concurentilor din competitiile automobilistice despre care a scris in nenumaratele sale cronici sportive prin care le aprecia maiestria si spiritul de combativitate. Recunostinta si bunul simt nu i-a calauzit pe acestia din urma, iar daca nu puteau sa-l conduca pe ultimul drum, puteau sa trimita cel putin o floare la mormantul sau.

Dumnezeu sa-l odihneasca acolo sus, in Ceruri, iar aici pe pamant, noi, cei care am ramas sa-i pastram neintinata amintirea, sa-i respectam asa cum se cuvine memoria, apreciindu-i inima sa larga, in care au incaput, fara patima, si cele bune, si cele rele.

Inca o data, Dumnezeu sa-l odihneasca in pace!

Recomanda articolul pe:

Facebook Google+ Twitter