Intervenția Președintelui ACR, dl. ing. Constantin NICULESCU, la Antena 3, emisiunea PREVIZIUNI, moderată de Adrian Ursu 06.03.2017, ora 10:20

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

AUTOMOBILIȘTII AMENINȚĂ CU PROTESTE (introducerea unor noi taxe pentru automobiliști):

Moderator tv:

Suntem în legatură directă cu Președintele Automobil Clubului Român și îl salut cu bucurie pe domnul Constantin Niculescu!

Buna dimineața domnule Niculescu!

Constantin Niculescu: Bună dimineața!

Moderator tv:

….Cu bucurie, dar și cu îngrijorare pentru ceea ce ne așteaptă, pentru că acest plan de măsuri, pe care nimeni nu l-a cântărit, în mod real în privința impactului:

Constantin Niculescu:

În primul rând, ați spus foarte bine ”cu bucurie”. ”Bucuria” a fost foarte scurtă, de scurtă durată ! Pentru că, din campania electorală, automobiliștilor li s-a amintit că se va reduce timbrul acesta de mediu cu care ne luptăm de aproape 10 ani, când am ajuns și la Comisia Europeană și care s-a anulat de vreo 3 – 4 ori. Sigur că, am zis ”Doamne Ajută” că, în sfârșit, îl elimină cineva. La ora actuală, ați spus și dumneavoastră, nu știu dacă cineva se joacă cu vorbele contra automobiliștilor, dar poluarea auto este o problemă, dar ea nu aparține, întru totul, automobilului, numeni nu s-a gândit că trebuiesc făcute străzi fluente, să fie parcări (parcarea din centrul Bucureștiului subterană aud că este goală, dar toate străzile sunt pline de automobile). De asemenea, nimeni nu s-a gândit că există combustibili auto care, de multe ori, sunt de proastă calitate și, dacă ai să arzi în automobil un combustibil prost, sigur că ai să ai poluarea mai mare la țeava de eșapament. Nimeni nu s-a gândit că transportul în comun va trebui îmbunătățit. Am auzit că în această dimineață s-a ajuns foarte greu din toate punctele Capitalei. Dacă vrem să oprim, de exemplu în București, traficul de pe bulevardele mari, Capitala se blochează.

Moderator tv:

Probabil ar trebui găsite soluții alternative, cum spuneați: stații de parcare pe inelele Capitalei, astfel încât, dacă ți se restricționează accesul într-o zonă, să ai unde să-ți lași mașina în zona precedentă, transport în comun mai eficient pentru cei care renunță la automobil.

Constantin Niculescu:

Normal! Poate ne consultă și pe noi (ACR) cineva, pentru că avem foarte multe soluții. De ce să apelăm mai întâi la ”buzunar”?

 Moderator tv:

Să nu uităm că se construiește în continuare în zone ultraaglomerate, se dau autorizații pentru complexe comerciale, pentru clădiri uriașe de birouri, pe artere care sunt deja sufocate și fără spații de parcare.

Constantin Niculescu:

Păi, de asta vă spun. Automobilul nu mai este la ora actuală un mijloc de lux, este un mijloc de uzanță personală. Știți! Vă aduceți aminte că automobiliștii au făcut cozi la înmatriculări și la un anumit service. Nu este normal să faci așa ceva! Iar acum ne trezim că s-a mai inventat și folia de securtate s.a.m.d. pentru automobiliști.

Moderator tv:

…acele obligații pe care le ai, trecând pe la RAR, să aplici o folie pe cartea de identitate a vehiculului…

Constantin Niculescu:

Iertați-mă, vă rog! Să credem că ce este scris pe hârtie cu creionul sau cu cerneală, sau cu calculatorul, trebuie securizat? Chiar suntem o țară numai de hoți? Or fi câțiva! Sunt! Sa-i vadă organele de stat, dar nu sunt toți automobiliștii hoți! De asemenea, vreau să vă spun că înmatricularea, în toate țările civilizate, nu se face ducându-te și stând la o coadă. Se rezolvă electronic. Multe lucruri pot fi rezolvate electronic. Nu poți să chemi automobiliștii dintr-un întreg județ la o secțiune a unei instituții numai în capitala de județ. Nu se poate!

Moderator tv:

Este foarte justă fiecare dintre observațiile dumneavoastră și cred că autoritățile ar trebui să ia măsuri urgente!

Constantin Niculescu:

Vrea cineva la ora actuală ca automobilul să devină sorcovă? Am auzit că stickerele sunt și colorate. Sau se pune de o nouă afacere! Iar încep autorizări, cine face abțibildurile, cine le lipște, camerele de citire… și noi, neapărat să plătim!

Moderator tv:

Mulțumim mult domnule Niculescu și să sperăm ca bucuria să se prelungească sau să nu fie înlocuită atât de repede de motive de revoltă!

Invităm automobiliștii să-și formuleze punctele de vedere în legătură cu introducerea unor noi taxe pentru automobiliști de către Guvernul României, la adresa acr@acr.ro sau la adresa noastră de Facebook.

Recomanda articolul pe:

Facebook Google+ Twitter