Jubileul ACR « 110 ani de existenţă » omagiat prin competiţii sportive de anvergură

logo-ACR-110mic

Finalul lunii aprilie 2014 a dat startul numeroaselor competiţii de automobilism, pentru licenţiaţi şi debutanţi, sub auspiciile Automobil Clubului Român, care şi-a sărbătorit jubileul împlinirii a 110 ani de existenţă, la 5 aprilie 2014. Au fost omagiate, şi în acest mod, tradiţiile seculare ale Asociaţiei automobiliştilor din România, în sportul cu motor, atât de către sutele de piloţi, cât şi de către spectatorii împătimiţi ai acestui sport :

-      La Bucureşti s-a dat startul, duminică 27 aprilie, la prima etapă a Campionatului Naţional de Îndemânare Auto 2014, în organizarea GT Auto Club Sportiv, la care au participat peste 40 de echipaje de licenţiaţi şi debutanţi, sosiţi din multe zone ale ţării. Marea confruntare automobilistică a avut loc în parcarea magazinului Kika România și Fashion House, intrarea pe Autostrada A1, urmărită de sute de spectatori. Următoarele 7 etape ale ediţiei 2014, vor avea loc la Brăila, Focşani, Constanţa, Dr. Tr. Severin, Alba Iulia, Ploieşti şi, din nou, la Bucureşti.

-       Renumita zonă a Ţării Haţegului din judeţul Hunedoara, a fost asaltată de peste 40 echipaje de piloţi consacraţi în competiţiile auto, în ziua de duminică 27 aprilie 2014, la Rally Sprint « Cupa GH 2014 ». Aceştia au reprezentat mai multe judeţe ale Transilvaniei, dintre care unii sportivi de excepţie. Organizatorul competiţiei a fost Clubul Sportiv Auto Karting Deva, în baza Regulamentului aprobat de CNAK ACR.

-      La Satu Mare, sâmbătă 26 aprilie, s-a dat startul etapei a II-a a Campionatului Naţional de Rally Sprint 2014, amfitrionul acestui eveniment fiind Auto Club Rider’s Satu Mare. Competiţia a fost găzduită de Poligonul ACR Satu Mare, care s-a transformat, în ultimii ani, în adevărate piste de competiţii zonale şi naţionale de automobilism şi karting.

-      La Timişoara, duminică 27 aprilie, s-a dat startul „Marelui Premiu al Municipiului Timişoara” de automobilism şi karting, sub auspiciile Comisiei Judeţene de Automobilism şi Karting Timiş şi Auto Club Rally Timiş. Audienţa deosebită de care s-a bucurat această tradiţională competiţie este exprimată şi de prezenţa celor 52 de echipaje prezente la start, reprezentând inclusiv echipajele automobilismului feminin şi de juniori.

-      Clubul Vehiculelor de Epocă din Bucureşti, sub auspiciile Comisiei Naţionale a Vehiculelor Istorice din cadrul ACR, a debutat în week-end-ul 26 – 27 aprilie cu o competiţie de largă rezonanţă: Old Cars Rally Cheia – 2014. Startul a fost dat în Parcul Herăstrău din Bucureşti, de unde au demarat peste 20 de echipaje din România şi străinătate (Italia, Anglia). Traseul raliului a depăşit 300 de kilometri, fiind deosebit de atractiv şi dificil: Moara Vlăsiei, Fierbinţi, Mizil, Tisău, Măgura, Nehoiu, Întorsura Buzăului, Teliu, Săcele, Cheia. Echipajele au ajuns la destinaţie după mai bine de 9 ore de travaliu rutier. Raliul a fost încununat şi de un concurs tehnico-aplicativ.

-      De asemenea, duminică 27 aprilie, pe Dealul Bucovăţului din vecinătatea Craiovei, s-a desfăşurat prima etapă 2014 de Viteză în Coastă a Campionatului Judeţean de Automobilism Dolj. Competiţia dezvoltă o tradiţie îndelungată, în anul 2014, fiind consacrată împlinirii a 110 ani de existenţă a ACR. Au participat 50 de piloţi licenţiaţi şi debutanţi, sub auspiciile Comisiei Judeţene de Automobilism şi Karting ACR Dolj.

Recomanda articolul pe:

Facebook Google+ Twitter