La mulţi ani cu prilejul Sărbătorii Sfinţilor Constantin şi Elena!

12-Sf-Imparati

Biserica Ortodoxă îi prăznuieşte pe 21 mai pe Sfinţii Împaraţi Constantin si mama sa, Elena. Constantin cel Mare a devenit suveran al întregului Imperiu Roman după învingerea împăraţilor Maxenţiu şi Liciniu. În ajunul luptei cu Maxenţiu, Constantin a văzut pe cer ziua, o cruce luminoasa deasupra soarelui cu inscripţia: “in hoc signo vinces” (prin acest semn vei birui).
Noaptea, în somn, i se descoperă Isus Hristos, cerându-i să pună semnul sfintei cruci pe steagurile soldaţilor. Dând ascultare poruncii primite în vis, iese biruitor în lupta cu Maxenţiu. Pe Arcul de Triumf al lui Constantin, de la Roma, se află inscripţia: “instinctu divinitatis” (“prin inspiratie divină). Cea mai însemnată realizare a împaratului Constantin o constituie emiterea Edictului de la Milano (313), prin care creştinismul este recunoscut de stat. Prin Edictul din 313, au fost înlăturate pedepsele contrare spiritului crestinismului, precum: rastignirea, zdrobirea picioarelor, stigmatizarea (arderea cu fierul rosu),etc, cărora le-a căzut victimă un număr impresionant de creştini. Mama Sa, împărăteasa Elena, în anul 326, a descoperit Sfânta Cruce pe care a fost răstignit Mântuitorul. Astfel, s-a instituit Sărbătoarea Înălţării Sfintei Cruci în calendarul creştin ortodox.

Automobil Clubul Român adresează tradiţionala urare « LA MULŢI ANI » cu prilejul Sărbătorii Sfinţilor Constantin şi Elena, membrilor ACR şi tuturor automobiliştilor din ţara noastră, care îşi serbează astăzi ziua numelui, cele mai călduroase felicitări, împliniri de seamă în activitatea profesională şi socială, sănătate şi fericire, să se bucure de călătorii pe meridianele rutiere ale lumii în siguranţă şi fără evenimente nedorite!

COMITETUL EXECUTIV al ACR

Recomanda articolul pe:

Facebook Google+ Twitter