La Multi Ani de Ziua Pompierilor

DSC_0169

Cu ocazia Zilei Pompierilor, aniversata astazi, 13 septembrie, Comitetul Executiv al Automobil Clubul Roman  a transmis,  urmatoatoarea scrisoare de felicitare domnului Colonel Marcel Sorin Lucaciu, Inspector Sef al Inspectoratului General pentru Situatii de Urgenta:

Stimate Domnule Inspector General,

Îmi face o deosebită plăcere ca, în numele Comitetului Executiv al Automobil Clubului Român, să vă urez, Dumneavoastră, întregului corp de comandă al Inspectoratului General pentru Situaţii de Urgenţă, călduroase felicitări cu prilejul Zilei Pompierilor din România.

Ziua de 13 septembrie a intrat în conştiinţa noastră naţională prin actele de eroism ale Companiei de Pompieri Militari, sub comanda căpitanului Pavel Zăgănescu, care au înfruntat pe Dealul Spirii, în 1848, trupele otomane, în contextul mişcării revoluţionare paşoptiste din ţările române, care a dat un nou avânt idealurilor de libertate şi unitate naţională ale poporului român.

Automobil Clubul Român, cu o existenţă de peste 108 ani în rândul organizaţiilor neguvernamentale din ţara noastră, acordă o înaltă preţuire activităţii Inspectoratului General pentru Situaţii de Urgenţă, care îşi onorează cu cinste stindardul său de luptă, transpus în cuvintele remarcabile: „Nu este onoare mai mare decât aceea de a-ţi proteja semenii. Să salvezi vieţi este cel mai înălţător act”. O expresie elocventă a constituit-o şi participarea ACR la recenta Competiţie de Descarcerare şi Acordare a Primului Ajutor Calificat, de la Ploieşti, din 3-5 septembrie 2012.

Fie ca activităţile Inspectoratului General pentru Situaţii de Urgenţă să se situeze, şi în viitor, la înălţimea marilor comandamente naţionale şi mondiale, închinate protejării şi salvării vieţii semenilor noştri!

 

La mulţi ani!

Constantin NICULESCU

Preşedinte

Recomanda articolul pe:

Facebook Google+ Twitter