Lansarea cărţii MEANDRELE UNEI PASIUNI

coperta_meandrele

In ziua de 1 august 2016, in saloanele Clubului Diplomatic Bucuresti, va avea loc lansarea cartii “MEANDRELE UNEI PASIUNI”, scrisa de Constantin NICULESCU, Presedinte al Automobil Clubului Roman.

Importanta problematicii şi actualitatea acestei lucrari sunt demonstrate si de faptul ca prefata cartii este realizata de catre dl. Jean TODT, Presedintele Federatiei Internationale a Automobilului (FIA) care afirma: “Cu mare plăcere am acceptat să scriu cuvântul înainte pentru cartea prietenului meu, Constantin Niculescu, care, de peste douăzeci de ani deja, este Preşedinte al unuia dintre cele mai vârstnice cluburi membre ale FIA, Automobil Clubul Român (ACR). Evoluţia activităţilor ACR de-a lungul deceniilor, precum propriul drum profesional al lui Constantin, este remarcabilă din mai mult de un singur punct de vedere.”

Cartea prezinta cititorilor informatii interesante despre miracolul supravietuirii Automobil Clubului Roman timp de 112 ani, indeosebi in perioada dictaturii comuniste, mai ales in anul 1985 cand i-a fost confiscat intregul patrimoniu material şi logistic si trecut in proprietatea statului. In acest prag al desfintarii, ACR a avut o sustinere inimaginabila din partea organizatiilor mondiale FIA si AIT, precum si a  cluburilor automobilistice din strainatate care au reusit sa organizeze mai multe evenimente balcanice, europene si mondiale unde ACR a fost implicat atat in organizarea lor in Romania, cat si prin participare in alte tari.

Denumirea simbolica a cărţii MEANDRELE UNEI PASIUNI nu este formală ci reprezintă captivantul fir al istoriei ACR prin opiniile şi trăirile autorului. Ampla monografie scoate la lumină activitatea lui Constantin Niculescu desfăsurată timp de 50 de ani in cadrul Automobil Clubului Român, atât ca salariat cât şi ca Preşedinte al acestei asociaţii, care se înscrie ca una din cele mai importante organizaţii ale Societăţii Civile din România şi deţine un loc prestigios în universul automobilistic internaţional.

Lucrarea “Meandrele unei pasiuni”, scrisă în stilul pătrunzător al autorului, ca un redutabil analist şi vizionar al fenomenelor sociale, în care automobilismul constituie o dimensiune tot mai pregnantă, se înscrie, istoric şi valoric, alături de “Cronica Centenarului ACR” din 2004 şi “Politica şi eternizarea nihilismului” din 2008 într-o trilogie de excepţie a lui Constantin Niculescu.

La eveniment si-au anuntat participarea personalitati din Societatea Civila, mediul cultural si de afaceri, prieteni şi colegi ai autorului, precum si membri ACR din toată ţara.

Recomanda articolul pe:

Facebook Google+ Twitter