LE MANS, 24 DE ORE DE SUSPANS!

imagine_696

16 iunie 2008 – In celebra Cursa de 24 de ore ce se desfasoara, de multe decenii, pe renumita pista de la Le Mans, Audi a reusit duminica a treia victorie consecutiva! Cum se stie, masinile Peugeot au ocupat pole-position si urmatoarele doua locuri pe grila de start. Dar ritmul impus de Audi R10 TDI, pilotat de echipajul Kristensen/McNish/Capello, mai ales dupa aparitia ploii, a fost debordant.

Iar dupa jumatatea cursei (la 3 dimineata!) Audi s-a instalat in frunte si acolo a ramas.Cel putin ultima ora de competitie a fost mai antrenant decat Formula 1.


Pe locurile 2, 3 si 5 au venit prototipurile Peugeot, dar constructorului francez ii lipseste din nou tocmai cireasa de pe tort!

Rezultatul surpriza al editiei 2008 este acela ca toate cele sase masini Diesel aliniate la start au terminat fara probleme tehnice majore aceasta cursa legendara, prima masina pe benzina (Pescarolo Sport) sosind abia pe locul al 7-lea!


Datorita ploii si conditiilor speciale ale unei curse de anduranta, n-au lipsit ciocnirile sau iesirile in decor. Dar asa cum au subliniat multi comentatori, inclusiv cativa piloti la conferinta de presa, masurile de securitate impuse de FIA, la initiativa Presedintelui Mosley, au indepartat de pe pista consecintele dramatice de altadata.

Recomanda articolul pe:

Facebook Google+ Twitter