Legitimitatea in traficul rutier international

imagine_62

Legitimitatea deplasarilor in alte tari ale cetatenilor din Romania are multe conotatii. Ca jurist pot prezenta o dizertatie pe aceasta tema. Insa nu-i locul aici si nici timpul, acum. O pot face institutiile statului indrituite in acest domeniu specific.
Insa, recent, pe un post national de televiziune s-au dat informatii privind datele necesare deplasarilor turistice in strainatate in 2005. Spre surprinderea noastra, informatiile prezentate au suferit de incompletitudine. Sa ma refer doar la un singur aspect, prin exemple concrete.

Republica Moldova
In luna aprilie 2005, un membru ACR din judetul Buzau, pe nume Barbu Daniel, s-a deplasat in Republica Moldova, cu autoturismul personal. La un control de rutina al politiei din Chisinau i s-a solicitat Permisul International de Conducere. Insa nu l-a avut, neglijand acest aspect. Cu toate ca se deplaseaza, in mod repetat, in Republica Moldova, pana la acea data n-a intrat in vizorul politiei rutiere. Dar acum, ce era de facut? Pentru ca a fost avertizat sa-si reglementeze urgent situatia. Insa s-a bucurat de o anume clementa, dand asigurari (,,sa te dai bine cu … pana treci puntea) ca Permisul International de Conducere a fost uitat la Buzau. I s-a spus ca

Recomanda articolul pe:

Facebook Google+ Twitter