Membrii ACR primesc gratuit, prin poștă, Cartea de Salvare la Bord

Carte de Salvare la Bord

Automobil Clubul Roman a continuat activitatea de inovare in siguranta rutiera din România, domeniu în care a fost onorat prin obținerea Premiului pentru Inovație în Siguranța Rutieră acordat de către Federația Internațională a Automobilului (FIA).

În această direcție, ACR a implementat la finele anului 2015, în parteneriat cu Inspectoratul General pentru Situații de Urgență (IGSU), un proiect deosebit de important, ”Carte de Salvare la Bord”.

Acest document, utilizat și în alte țări, poate să reducă substanțial timpul de descarcerare al victimelor unui accident rutier grav, lucru vital atunci când timpul contează în salvarea vieților omenești.

Cartea de Salvare la Bord, prezintă poziționarea airbag-urilor, bateriei, ranforsărilor, a generatoarelor de gaz, etc, informații foarte importante pentru echipajele care trebuie să execute operațiunile de descarcerare în condiții de siguranță maximă, atât pentru victime, cât și pentru aceștia.

Foarte important este și faptul că prezența cărții de salvare la bord trebuie neapărat semnalizată prin aplicarea, pe parbriz, a unui sticker care poate fi obținut gratuit de la orice sucursala ACR, fără de care echipele de descarcerare nu pot afla că la bord se află o carte de salvare. Înainte de a vă prezenta la orice sucursală ACR în vederea obținerii sticker-ului pentru parbriz, vă rugăm să vă descărcați, de pe www.csb.acr.ro și să tipăriți color cartea de salvare aferentă autoturismului dumneavoastră.

Membrii ACR auto, Europa Club Assist, Național Club Assist, ACR Express și membrii simpatizanți pot apela la oricare din sucursalele ACR pentru a obține gratuit cartea de salvare printată color și sticker-ul aferent, prin poștă. Vă invităm să vă înscrieți în rândul membrilor ACR, pentru a beneficia și de întreagă gamă de avantaje și facilități ale clubului.

Trebuie avut în vedere faptul că pentru unele modele, în special pentru cele cu o vechime mai mare și fără airbag-uri, nu au fost întocmite carți de salvare la bord de către constructorii de automobile. De asemenea, pentru modelele Dacia produse pănă în anul 2004, precum și marcile Daewoo și Rover constructorii nu au creat cărți de salvare.

Detalii se pot obține la toate sucursalele ACR, pe www.csb.acr.ro, pe e-mail la alarmcenter@acr.ro sau apelând call center-ul ACR la 021 222 22 22

Nimic nu este mai important decât salvarea vieții!

Recomanda articolul pe:

Facebook Google+ Twitter