2% pentru Educatie Rutiera

laborator 2

Așa după cum cunoașteți, Automobil Clubul Român, asociația automobiliștilor din România, se implică activ și în acțiuni privind educația rutieră a copiilor și siguranța rutieră în relația automobil – copii, prin Campanii naționale: O secundă pentru viata ta” și Salvați Viețile Copiilor, desfășurate în rândul copiilor și elevilor care, din nefericire, plătesc un tribut îngrijorător de vieți pierdute sau accidentări într-un procent însemnat în țara noastră.

De asemenea, Automobil Clubul Român, membru activ al Federaţiei Internaţionale a Automobilului (FIA) şi Alianţei Internaţionale de Turism (AIT), și-a asumat sarcini importante în Campania Organizației Națiunilor Unite (ONU) intitulată,,Deceniul Acțiunii pentru Siguranță Rutieră 2011-2020”. Scopul campaniei este formarea și dezvoltarea comportamentului preventiv în rândul tuturor participanților la traficul rutier, și în mod special al copiilor, având ca scop reducerea cu 50% a victimelor accidentelor rutiere.

Codul Fiscal pune la dispoziția contribuabililor posibilitatea redirecționării a 2% din impozitul pe venit datorat pentru anul 2015, către o entitate non profit, care, în cazul de față, este Automobil Clubul Român. Contribuabilul trebuie să completeze Formularul 230 (pentru veniturile provenind din salarii) sau Formularul 200 (pentru venituri din alte surse) și să le depună la administrația financiară de care apartine până la data de 25 mai. (În cazul în care nu depuneți această declarație, suma aferentă rămâne în Bugetul Statului).

ACR vă invită să vă alăturați și să susțineți acțiunea umanitară prin cedarea a ,,2% pentru ACR’’ din impozitul pe venitul anului 2015, în scopul susținerii acțiunilor de mai sus, transmitând totodată mesajul nostru către membrii familiilor dumneavoastră, rudelor și prietenilor, precum și tuturor celor care pot susține această acțiune nobilă inițiată în sprijinul copiilor și elevilor din țara noastră.

Sumele colectate în urma acestei acțiuni vor fi comunicate publicului, precum și toate acțiunile inițiate pentru siguranța rutieră a copiilor și elevilor din România.

Anexăm Formularul 230 cu datele de identificare ale ACR, precum și metodologia de completare și transmitere a Formularului.

În numele copiilor și elevilor, vă mulțumim pentru susținerea dumneavoastră!

Recomanda articolul pe:

Facebook Google+ Twitter