Mesajul ACR cu prilejul zilei de
5 APRILIE 2008 – ZIUA AUTOMOBILISTULUI

imagine_659

04 aprilie 2008 – La 5 aprilie 1904 a luat fiinta Automobil Clubul Roman, data care a fost consacrata ca zi a automobilismului din Romania.

Intrunit in preziua acestei sarbatori traditionale, la Alba Iulia, capitala Marii Uniri, Consiliul de Conducere al Automobil Clubului Roman adreseaza un calduros salut tuturor membrilor Asociatiei si celorlalti automobilisti din tara noastra.

Constituie o satisfactie deosebita realitatea ca in existenta sa de 104 ani, Automobil Clubul Roman, in pofida multor vicisitudini ale istoriei, s-a identificat ca una dintre cele mai puternice asociatii ale Societatii Civile in apararea si sustinerea intereselor majore ale cetatenilor romani si in special ale automobilistilor, in garantarea libertatii lor de miscare , atat in tara cat si in strainatate.

In anul 2008, Automobil Clubul Roman a debutat prin reconfirmarea puternica a vocatiei sale de aparator al intereselor cetatenilor, actionand pentru anularea taxei de prima inmatriculare a automobilelor, ilegala si neconforma cu legislatia comunitara, prin sesizarea Comisiei Europene, cu petitia a peste 120.000 de cetateni care doresc inlaturarea acestei nedreptati. Automobil Clubul Roman se prezinta in 2008, in fata membrilor sai, cu o baza materiala consolidata si o logistica moderna in directia asistentei auto si ajutorului rutier pe arterele de circulatie din Romania , precum si in stainatate prin cluburile automobilistice partenere, membre ale Federatiei Internationale a Automobilului si ai Aliantei Internationale de Turism.

In 2008, Automobil Clubul Roman isi amplifica activitatile destinate promovarii valorilor europene ale civilizatiei si educatiei rutiere in vederea diminuarii dramelor umane de pe sosea, onorand astfel Premiul de Excelenta acordat de Comisia Europeana in anul 2007.

Automobil Clubul Roman adreseaza un calduros apel catre toate organizatiile Societatii Civile cu responsabilitati in domeniul securitatii rutiere si apararii drepturilor legitime ale cetatenilor din Romania pentru conjugarea eforturilor si actiunilor specifice de stopare a oricaror agresiuni impotriva acestora. Automobilul nu trebuie sa se transforme intr-o povara tot mai greu de suportat si care sa poata deveni un mare factor de stres si de risc in garantarea securitatii si linistii traficului rutier, in deteriorarea imaginii si credibilitatii in comunitatea Uniunii Europene a valorilor de justitie si constitutionalitate ale Romaniei.

Consiliul de Conducere al Automobil Clubului Roman

Nota: In ziua de 5 aprilie 2008 toate agentiile si filialele ACR sunt deschise si asteapta automobilistii la intalniri de suflet. Automobilistii care se inscriu ca membri sau achita cotizatia in aceasta zi , beneficiaza de reduceri

Recomanda articolul pe:

Facebook Google+ Twitter