NOI AVANTAJE PENTRU MEMBRII ACR IN TARILE UE

imagine_832

25 mai 2009 – De regula, romanii care lucreaza in strainatate si poseda un automobil, (de obicei, achizitionat ieftin, la mana a doua) dar inmatriculat acolo, Legitimatia de membru ACR trebuie sa fie unul din documentele absolut necesare cand se afla la volan. Cum bine se ttie, asemenea autoturisme raman frecvent in pana, sau au diverse defectiuni tehnice. Dar cel mai grav, in caz de accident, Legitimatia de membru ACR se constituie si in strainatate ca o asigurare suplimentara, ce poate fi de mare folos in toate tarile UE.

Automobilistii romani trebuie sa stie ca autocluburile europene, partenere ale ACR in cadrul FIA (Federatia Internationala a Automobilului), asigura celor ramasi in dificultate, la prezentarea legitimatiei de membru ACR, Asistenta permanenta (tehnica, medicala, juridica) si Ajutor Rutier, asa cum o face si ACR pentru turistii straini cu automobilul, ramasi in pana pe toate drumurile si soselele din Romania, in baza unor clauze de reciprocitate.

Pentru automobilistul membru al ACR acum lucrurile sunt mult mai simple. Este de ajuns un apel telefonic la Centrala de Alarma a ACR (sau la clubul din tara respectiva) si automobilistul ramas in pana este ,,reperat de catre echipajele de Ajutor Rutier de acolo si depanat in circa 30-45 de minute.

Cum se stie

Recomanda articolul pe:

Facebook Google+ Twitter