Noutati de la FIA Hill Climb Masters 2018

FIA-Masters-5

Joi toti concurentii, au ajuns cu bine in pitorescul orasel medieval Gubbio, locul de desfasurare al celei de a treia editii a FIA Hill Climb Masters 2018. Mica localitate a fost invadata de numeroase vehicule de transport  TIR-uri, camionete, dube, autoturisme cu remorca, toate transportand automobile de concurs si logistica necesara unei competitii de anvergura. Componentii echipei noastre Sorin Botez (Mitsubishi), Catalin-Cedric Ghigea (Alfa Romeo), Ramona Rusu (Dacia Sandero), Liviu Savu (Mitsubishi), isotiti de capitanul de echipa Marius Stoean, au calatorit fara probleme si s-au cazat in locatiile rezervate.

Cum s-a spus si in comunicatul FIA vineri a fost “installation day” pentru participanti. Pe o vreme insorita, care se anunta pe tot parcursul weekend-ului, cele 20 de echipe si cei 170 de piloti inscrisi, si-au identificat locurile in paddock si si-au instalat corturile si cele necesare pentru cursa.

Dupa validarea inscrierilor s-au atribuit numerele de concurs si s-a mers la revizia tehnica care s-a desfasurat cu mare atentie, de catre oficialii FIA, acestia strangand cat mai multe informatii despre automobilele de concurs, informatiile urmand a fi proceste de catre FIA in vederea modificarii regulamentului tehnic incepand din 2019. Automobilele de concurs ale echipei noastre, au trecut fara probleme de inspectia tehnica, iar pilotii romani au luat parte impreuna cu capitanul de echipa, la briefing-ul organizat de directorul de concurs impreuna cu ceilalti oficiali din conducerea cursei.

Astazi la ora 11, ora noastra, incep antrenamentele care constau in doua urcari in care pilotii nostrii vor face cunostiinta cu traseul concursului in lungime de 3.300 metri. Acesta este caracterizat de o prima sectiune relativ cursiva si rapida, apoi o sectiune in care este putin greu de gasit o trasa datoratita interioarelor de drum abrupte, iar ultima parte este mult mai lenta si ingusta cu trei ace de par. Dupa antrenamente va urma parada participantilor si prezentarea acestora.

Rezultatele in timp real pot fi vazute aici!

13 octombrie 2018

Recomanda articolul pe:

Facebook Google+ Twitter