Nu pleca in vacanta fara Cartea de Salvare la Bord!

carte-de-salvare-la-bord

Cartea de Salvare este un document format A4 care contine amplasarea unor elemente de siguranta activa si pasiva ale autovehiculului, dar și a altor repere a caror pozitie trebuie cunoscuta de echipele de descarcerare: locatia acumulatorului, airbag-urilor, rezervorului de combustibil, ramforsarilor, etc.

De ce este necesara o Carte de Salvare?

De cele mai multe ori, in procesul de salvare al persoanelor incarcerate in propriile autoturisme se pierde timp pretios, mai ales in cazul accidentelor rutiere grave. Echipajele de descarcerare sosite la fata locului pot reduce timpul de descarcerare daca primesc informatiile de care au nevoie (amplasarea acumulatorului este foarte importanta, in multe cazuri, mai ales la modelele noi de autovehicule, cand identificarea acesteia este din ce in ce mai dificila).

Avand o carte de salvare la bord, echipajele de interventie pot scadea timpul de descarcerare al victimelor unui accident rutier grav.

De ce este importanta o Carte de Salvare?

Prezenta, la bordul autovehiculului, a unei Carti de Salvare, reduce semnificativ timpul de descarcerare al victimelor, permitand echipelor de salvatori sa le stabilizeze si sa le transporte la cea mai apropiata unitate medicala competenta, in maxim o ora de la producerea accidentului (asa-numita ”Ora de Aur”).

Cum trebuie sa procedati?

Simplu, in trei pasi va puteti salva viata:

Vizitati csb.acr.ro si descarcati Cartea de Salvare corespunzatoare modelului autovehiculului dumneavoastra.

Printati color Cartea de Salvare, impaturiti-o si pozitionati-o la parasolarul din dreptul conducatorului auto.

Ridicati-va autocolantul de semnalizare a prezentei cartii de salvare la bord de la oricare sucursala a Automobil Clubului Roman.

Aplicati autocolantul de semnalizare in partea stanga-jos, stanga-sus sau in spatele oglinzii retrovizoare (din perspectiva soferului).

 Atentie: amplasarea autocolantului nu trebuie sa impiedice, in niciun fel, vizibilitatea soferului!!!

13 iunie 2018

Recomanda articolul pe:

Facebook Google+ Twitter