ONU proclama Decada de Actiuni pentru Siguranta Rutiera

imagine_968

In cadrul Adunarii Generale a ONU de ieri, 2 martie, a fost declarata perioada 2011 – 2020, Decada de Actiuni pentru Siguranta Rutiera, cu scopul de a salva 5 milioane de vieti in urmatorii 10 ani.

In cadrul celei de a 64-a sesiuni a Adunarii Generala ONU, delegatii au dezbatut o rezolutie privind proclamarea urmatorilor 10 ani o Decada de Actiuni si au pregatit un plan de actiuni pentru a implementa obiectivele acesteia.

Presedintele ACR, dl. Constantin Niculescu ne-a spus:
Automobil Clubul Roman a fost si este un sustinator fervent al sigurantei rutiere in Romania, de-a lungul anilor organizand numeroare campanii pe aceasta tema. Ne aduce o mare satisfactie gandul ca de acum aceasta grea sarcina este sustinuta si de catre Organizatia Natiunilor Unite.

Automobil Clubul Roman este hotarat sa conlucreze cu toti factori de raspundere guvernamentali din tara, astfel incat Romania sa-si duca la indeplinire rolul sau in cadrul acestui efort global.

Presedintele FIA, dl. Jean Todt, a spus:
Acum, odata declarata aceasta Decada de Actiuni de catre ONU, FIA impreuna cu membrii sai sunt mandri de acest punct de cotitura reusit impreuna cu Fundatia FIA si campania mondiala Make Roads Safe. Acum suntem gata de lucru pentru a salva 5 milioane de vieti pana in 2020 prin promovarea unor drumuri mai sigure, a unor vehicule mai singure si nu in ultimul rand ai unor utilizatori ai drumurilor in siguranta.

Rezolutia ONU, evidentiaza clar eforturile depuse de Fundatia FIA prin sustinerea financiara a World Bank Global Road Safety Facility si prin promovarea Campaniei Make Roads Safe.

Rezolutia cere Organizatiei Natiunilor Unite sa pregateasca un plan de actiuni pentru aceasta decada si cheama toate statele membre sa implementeze activitati de siguranta rutiera, in special in domeniile managemetului sigurantei rutiere, al infrastructurii rutiere, sigurantei automobilelor si comportamentul participantilor la trafic. Statele membre sunt de asemenea invitate sa-si stabileasca pe plan local un target privind reducerea numarului de victime in accidentele de circulatie, care sa fie atins pana la sfarsitul decadei in conformitate cu planul de actiuni. Automobil Clubul Roman intentioneaza sa joace un rol activ in acest proces.

Recomanda articolul pe:

Facebook Google+ Twitter