PARADA PRIMĂVERII și ISTORIEI la Alexandria

prima poza

În ziua de sâmbătă, 21 mai 2016, Automobil Clubul Român împreună cu Clubul Vehiculelor de Epocă, au organizat o paradă automobilistică cu multiple semnificații istorice și culturale. Startul acțiunii a fost dat la primele ore ale dimineții, în București, pe Sos. Alexandriei, cu participarea unui număr mare de automobile de epocă, sub egida DECENIULUI MONDIAL AL SIGURANTEI RUTIERE 2011 – 2020, lansat sub auspiciile Organizației Națiunilor Unite și Federației Internaționale a Automobilului.

Primul moment al paradei l-a constituit omagiul adus eroilor martiri, din loc. Prunaru, care, în urmă cu 100 de ani (1916 – 2016), au dus principala bătălie pentru apărarea Bucureștilor, depunându-se flori la Monumentul SARJA DE LA PRUNARU, unde au cazut, pentru gloria neamului nostru, peste 300 de ostași. Despre semnificația acestui moment istoric a vorbit, automobiliștilor prezenți, primarul comunei Prunaru, însoțit de copii ai școlii generale din localitate.

Al doilea moment al acțiunii automobilelor de epocă l-a constituit ampla paradă desfășurată pe toate arterele principale ale Municipiului Alexandria, care se bucură de o preistorie geto-dacică, al cărui nume a fost dat de domnitorul Țării RomâneștiAlexandru Dimitrie Ghica (1834 - 1842), osemintele căruia se găsesc depuse astăzi într-un monumental sarcofag din incinta Catedralei Episcopale “Sfântul Alexandru” din municipiu. Acest moment cu semnificații istorice deosebite a fost marcat de această paradă a automobilelor de epocă, în arcul de timp în care Automobil Clubul Român a sărbătorit 112 ani de existență în cultura și civilizația românească.

Un alt moment cu profunde reverberații l-a constituit expunerea automobilelor de epocă pentru a fi admirate de populația locală în spațiul generos al Pieței Centrale a municipiului Alexandria (Palatul Finanțelor și Casa de Cultură). Pe întregul traseu al paradei mașinilor de epocă, București – Alexandria și retur, acestea au fost însoțite de automobilele de ajutor rutier și școală de șoferi, aparținând flotei noi auto a Automobil Clubului Român. Cei prezenți la eveniment au vizitat sediul sucursalei județene ACR, precum și expoziția de artă plastică, organizată recent într-un spațiu adecvat al acesteia.

La excelenta desfășurare a acțiunii, care s-a bucurat de o audiență deosebită din partea publicului din Alexandria, și-au adus o contribuție deosebită Primăria municipiului, Poliția Rutieră județeană și Poliția locală și, în mod deosebit, Sucursala Județeană ACR Teleorman. Acest moment de istorie, cultură și civilizație contemporană, a fost înnobilat printr-un cocktail oferit de conducerea sucursalei ACR Teleorman.

Recomanda articolul pe:

Facebook Google+ Twitter