Patriarhul Teoctist a trecut la cele vesnice!

imagine_524

30 iulie 2007 – Automobil Clubul Roman, in numele automobilistilor, exprima profundul regret pentru imensa pierdere suferita de Biserica Ortodoxa Romana si milioanele de credinciosi crestin-ortodocsi, dupa decesul Patriarhului Teoctist. Pe numele de mirean Toader Arapasu, Patriarhul Teoctist, a condus BOR peste 20 de ani, fiind inscaunat in 1986 si recunoscut de-a lungul vremurilor ca un catalizator al relatiilor intre diferitele culte.

De numele sau se leaga si prima vizita a unui papa intr-o tara majoritar ortodoxa precum si monumentalul proiect al Catedralei Mantuirii Neamului”", constructie pe care, iata, nu a mai apucat sa o vada inceputa si terminata.

Apropiat oamenilor, Patriarhul Teoctist a fost si un apropiat al clubului nostru. Cu putin timp in urma, Automobil Clubul Roman il felicita pe Preafericitul Parinte Teoctist, cu prilejul aniversarii a 57 de ani de cand a primit darul arhieriei in Biserica Ortodoxa Romana.

Dumnezeu sa-l odihneasca in pace!

Sinodul Permanent al BOR a decis ca inmormantarea Patriarhului Teoctist sa aiba loc, vineri, la ora 11.00. Episcopul vicar, Vincentiu Ploiesteanu, a anuntat ca patriarhul va fi inmormantat in Catedrala Patriarhala, alaturi de fostul patriarh Iustin.
“”"

Recomanda articolul pe:

Facebook Google+ Twitter