Permis International de Conducere in Japonia

permis-international-de-conducere-japonia

Permis International de Conducere in Japonia

Orice calatorie in Japonia trebuie atent planificata, mai ales ca in aceasta tara regulile sunt mult diferite fata de cele din Romania. In Japonia se circula pe partea stanga a drumului, iar permisele europene nu sunt valabile.

Pentru a putea conduce un automobil in Japonia, aveti nevoie de un Permis International de Conducere. Acesta vi se poate elibera de catre orice sucursala a Automobil Clubului Roman.

Trebuie sa stiti ca un permis international de conducere pentru Japonia este eliberat in conformitate cu prevederile Conventiei de la Geneva Asupra Circulatiei Rutiere din 1949, aceste detalii fiind mentionate si pe website-ul Ministerului Afacerilor Externe (https://www.mae.ro/travel-conditions/3712)

In plus, dupa cum specifica si Ministerul Afacerilor Externe, ” În Japonia sunt recunoscute doar permisele de conducere internaționale eliberate pe baza Convenției de la Geneva Asupra Circulației Rutiere din 1949 (pentru mai multe detalii vă rugăm contactați Automobil Clubul Român).”

Asadar, pentru calatoria in Japonia aveti nevoie de un permis international de conducere. Pentru alte informatii, va rugam sa contactati una dintre sucursalele noastre.

Iata care sunt principalele reguli de circulatie atunci cand va deplasati in Japonia avand un permis international de conducere:

Circulaţia auto in Japonia

În Japonia se circulă pe partea stângă a drumului.

Starea drumurilor in Japonia

Starea generală a drumurilor şi infrastructurii este foarte bună.

Centura de siguranţă in Japonia

Utilizarea centurii de siguranţă este obligatorie atât de către conducătorul auto cât şi de catre pasagerul situat pe scaunul din faţă. Copiii având vârsta sub şase ani trebuie aşezaţi pe scaune special destinate lor.

Limitele de viteză admise in Japonia

40 km/oră în oraş şi 80 km/oră pe autostradă.

Parcarea in Japonia

Se face numai în locuri special amenajate.

Conducerea sub influenţa alcoolului este strict interzisă, indiferent de nivelul concentraţiei de alcool. Încălcările minore ale regulilor de trafic sunt penalizate cu amenzi ce trebuie plătite în termen de 7 zile.

Indiferent de gravitatea accidentului rutier, persoana implicată trebuie să acorde imediat primul ajutor victimei şi să anunţe cel mai apropiat post de poliţie. În Japonia, conducătorii auto trebuie să aibă încheiată, în mod obligatoriu, o asigurare de răspundere civilă.

Atentie: si in caz de accident rutier, autoritatile solicita prezentarea unui Permis International de Conducere

13 iunie 2018

Recomanda articolul pe:

Facebook Google+ Twitter