PERMISUL INTERNAŢIONAL DE CONDUCERE (PIC) indispensabil in vacanta

8

Dacă vrei să ai deplasări fără griji în străinătate, Permisul Internaţional de Conducere este soluţia. El asigură deplina legitimitate în circulaţia rutieră internaţională şi este eliberat de către Automobil Clubul Român, prin toate sucursalele şi agenţiile sale. Forma şi conţinutul său au fost stabilite prin Convenţia Internaţională de Circulaţie Rutieră de la Viena din 8 noiembrie 1968, fiind identic în toate ţările. Automobil Clubul Român eliberează aceste permise cetăţenilor români, domiciliaţi pe teritoriul României, membri ai clubului, posesori de Permis de Conducere Naţional, cu vechime de minim un an.

Cetăţenilor străini li se poate elibera Permisul de Conducere Internaţional numai dacă sunt rezidenţi, au domiciliul în România şi dacă posedă permisul de conducere românesc.

Permisul de Conducere Internaţional (PIC) scuteşte pe posesorul său de a purta asupra sa, pe teritoriul străin, o traducere legalizată a Permisului Naţional de Conducere, în 7 limbi de circulaţie internaţională (engleză, franceză, germană, spaniolă, rusă, greacă şi arabă) sau de transcriere a acestuia în caracterele limbii naţionale ale statului respectiv. În caz contrar conducătorul auto poate fi obligat de organele de poliţie să caute un traducător autorizat şi să legalizeze această traducere pe teritoriul statului respectiv, ceea ce implică taxe considerabile.

Pentru eliberarea PIC se vor prezenta : copie a actului de identitate, cererea tip, carnetul de membru ACR, Permisul de Conducere Naţional în original şi o copie xerox a acestuia, 2 fotografii de tip paşaport.

Recomanda articolul pe:

Facebook Google+ Twitter