Permisul International de Conducere – mereu in actualitate

imagine_848

Ministerul Afacerilor Externe a publicat recent „GHIDUL SERVICIILOR CONSULARE” care, pe 23 de pagini, cuprinde un sumum de recomandari pentru romanii care calatoresc in afara granitelor tarii.

In cazul deplasarilor cu automobilul Ghidul cuprinde sfaturi deosebit de utile privind iesirea din situatii critice cauzate de evenimente rutiere neasteptate. La capitolul CE PUTETI FACE?, ghidul precizeaza: „sunati la numarul de urgenta al ACR, in cazul in care sunteti membru al acestui club”, iar la capitolul INAINTE DE PLECARE, ghidul sfatuieste pe toti automobilistii: sa se informeze asupra regulilor de circulatie si a valabilitatii permisului de conducere, avand in vedere ca permisul romanesc de conducere este recunoscut in multe state, dar numai pentru perioade limitate de timp.

Completand Ghidul, ACR face mentiunea ca in Grecia, Egipt, Iordania, Spania, Croatia, SUA, Canada, Slovenia, etc., de pilda, permisul romanesc de conducere este valabil pe o perioada limitata de la intrarea in aceasta tara si nu sunt singurele cu exceptie de la regula. De asemnea in Emiratele Arabe Unite, Iran si alte cateva tari nu se poate conduce autovehicolul decat cu Permis International de Conducere.

Permisul International de Conducere (PIC), tradus in 7 limbi de circulatie internationala, este emis  de Automobil Clubul Roman si asigura deplina legitimitate in traficul de peste hotare, in baza Conventiei semnata la nivel guvernamental, la Viena in 1968.

In Uniunea Europeana exista 110 tipuri diferite de permise de conducere, care vor fi inlocuite, abia in anul 2012, cu permisul unic de conducere UE. Asadar Permisul International de Conducere isi pastreaza pe deplin valabilitatea. Nu ratati aceasta sansa!

Recomanda articolul pe:

Facebook Google+ Twitter