Precizari privind Permisul International de Conducere

imagine_447

Avand in vedere ca unele ziare centrale si posturi TV locale au difuzat informatii care pot crea confuzii in randul automobilistilor care doresc sa se deplaseze in strainatate, inclusiv cu prilejul sarbatorilor de Paste, va facem urmatoarele precizari:

1. Conventia Natiunilor Unite asupra Circulatiei Rutiere, semnata in 1968, la Viena, inclusiv de catre Romania, este si va fi valabila in continuare, pana la eventuala sa reziliere de catre ONU. Prevederile acestei Conventii sunt si vor fi obligatorii pentru toate tarile semnatare ale acesteia.

2. In UE exista la ora actuala 110 modele diferite de permise nationale de conducere, toate valabile numai in tarile lor. Dar, de abia din 2013, in mod obligatoriu, toate statele UE vor emite permisul unic de conducere european, model credit –card. Procesul de preschimbare a tuturor celorlalte permise de conducere va lua sfarsit abia in 2033. Pana la acea data, Permisul International de Conducere, isi va gasi in continuare deplina utilitate si va fi recomandat membrilor ACR, pentru asigurarea deplinei legitimati in circulatia rutiera in UE.

3. De asemenea, in prezent, dupa informatiile care ne parvin din surse multiple, Permisul International de Conducere este util si solicitat inclusiv in tarile care nu apartin UE.

Va rugam, in consecinta, sa tineti cont de informatiile de mai sus deoarece in mass media au fost publicate informatii doar pentru cetatenii romani care isi stabilesc resedinta in alte tari din UE.

Informatiile confuze nu sunt acte normative sau conventii internationale!

Recomanda articolul pe:

Facebook Google+ Twitter